Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Jongeren worden uitgenodigd voor zeven vrijdagavonden community-art

Muziek, vuur en roze koeken: Cultuur in de Wijk komt naar Dieze

Zwolle – In een festival-achtige setting werken aan je eigen art-work. In Dieze is de vrijdagavonden in september en oktober vooral wat te beleven! Jongeren tussen de 15 en 25 jaar die zin hebben samen met andere jongeren en kunstenaars te werken aan hun eigen piece of art. Ze zijn al van harte welkom vanaf 22 september 19.00 uur. Ze kunnen gewoon binnenlopen. Kom naar de tenten op het grasveld bij Stichting Focus, aan de Zerboltstraat 63. www.cultuurindewijk.nl

Dit project is een initiatief van Cultuur in de Wijk. Samen met kunstenaars en welzijnswerkers of jongerenwerkers strijkt Cultuur in de Wijk steeds neer in een andere buurt van Zwolle. Nu is het tijd voor Dieze. In een gezellige, festival-achtige setting met vuur, muziek én roze koeken werken jongeren zeven vrijdagavonden lang. En wel met theatermakers en beeldend kunstenaars aan een art-work op een thema dat vooral voor hen belangrijk is. Wat speelt er bij hen? Hoe kijken zij naar de wereld en hun rol daarin? Het art-work kan van alles zijn, net waar ze zelf zin in hebben: performance, beeldende kunst, spoken word, muziek, video en wat ze nog meer kunnen verzinnen.

Over Cultuur in de Wijk

Cultuur in de Wijk Dieze staat onder leiding van projectleider Jolan van de Waeter, beeldend kunstenaars Pieta van Twist en Willemijn den Harder, theatermakers Anne-Minke Meijer, Cristel Hakvoort en Krist Akkermans en medewerkers van Stichting Focus, Sandra Beltman en Adita Majdanac. Jolan van de Waeter: “Het is bij Cultuur in de Wijk niet alleen het eindproduct dat telt. Natuurlijk willen we allereerst jongeren de mogelijkheid bieden hun ervaringen te uiten in beeld en performance. Dat is de kern van Cultuur in de Wijk.

Maar Cultuur in de Wijk gaat ook over het maakproces, de gesprekken die gevoerd worden, elkaar steeds beter leren kennen, het uitproberen en experimenteren, het luisterend oor naar jongeren over wat hen raakt en waar zij mee bezig zijn. Zo ontstaat een resultaat dat echt vanuit de jongeren komt. Ze ervaren dat ze bij een groep horen, dat ze belangrijk zijn in de groep. En dat maakt Cultuur in de Wijk zo krachtig.”

Partners

Cultuur in de Wijk heeft partnerschappen met Travers Welzijn, WijZ Welzijn, Stichting Focus, Stadkamer Zwolle, Landstede MBO, het ministerie van Justitie en Zwolse wijkorganisaties. Cultuur in de Wijk wordt financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel, Stadkamer Zwolle, Gemeente Zwolle, Hervormd Weeshuis Zwolle, VSBfonds en het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Meer informatie: www.cultuurindewijk.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button