112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle Zuid in trek bij inbrekersgilde – Al 27 inbraken sinds oktober

Zwolle Zuid is zeer in trek bij het inbrekersgilde. Sinds eind september zijn er al 28 woninginbraken of pogingen tot woninginbraak geweest in de wijk. Als we kijken naar de overige wijken dan is er in de Aa-Landen afgelopen periode 21 keer ingebroken. Stadshagen volgt met 17, Holtenbroek met 13 en Diezerpoort met 12 woninginbraken en pogingen tot woninginbraak.

Zwolle Zuid in trek

Zwolle Zuid springt er echter behoorlijk uit. Postcodegebied 8017, met de buurten Schellerlanden-noord, Schelle, Schellerbroek, Schellerhoek en Hanzeland spannen de kroon met maar liefst 12 inbreken. Ook de buurten Geren, Ittersum, Gerenlanden, Gerenbroek, Ittersumerlanden, met postcode 8014, zijn in deze donkere dagen maar liefst 10 keer het doelwit geweest van woninginbrekers. In Oldenelerlanden, Oldenelerbroek, Schellerlanden-zuid gaat het om 5 inbraken of pogingen tot woninginbraak.

Wijkagent: bel 112 bij onraad

Wijkagent Albert Knol waarschuwt de inwoners toch vooral goed op te letten in de buurt en bij onraad 112 te bellen. De ervaring leert dat ieder jaar in de donkere herfst- en wintermaanden de kans op woninginbraken, overvallen en straatroven toeneemt. Daarom let de politie in deze donkere dagen extra op de veiligheid in uw buurt. Door plaatselijk meer te surveilleren in uw buurt, preventieve acties te houden, inbrekers, overvallers en straatrovers extra in de gaten te houden of door extra energie te steken in het opsporen van daders.

 

Preventietips: zorg voor zicht en licht

Een inbreker heeft slechts dertig seconden nodig om in te breken. Als het langer duurt, breekt hij vaak zijn poging af. Een aantal tips om het een inbreker lastig te maken:

  • Plaats inbraakwerend hang- en sluitwerk, voorzien van het SKG-sterkeurmerk.
  • Sluit ramen en deuren goed af, draai ze op het nachtslot en berg de sleutels op, ook al bent u maar even weg.
  • Maak gebruik van tijdschakelaars op uw verlichting. Vaak verlaten mensen in de loop van de dag hun huis om pas in de avond terug te keren in een donkere woning. Dit terwijl verlichting in en om de woning juist kan helpen om inbraken te voorkomen.
  • Maak afspraken met uw buren om een oogje in het zeil te houden.
  • Zorg ook voor zicht en licht bij uw huis. Gebruik in donkere uren de verlichting bij uw toegangsdeuren en zorg dat inbrekers zich niet kunnen verschuilen achter struiken in met name voor- en zijtuinen. Snoei tijdig!

Gerelateerde artikelen

Back to top button