Nieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Zwolle zoekt aantrekkelijke invulling oude politiebureau Luttekestraat

Zwolle – In hartje Zwolle staat het voormalig politiebureau. De gemeente Zwolle is op zoek naar een definitieve invulling voor het pand aan de Luttekestraat 35 en vraagt marktpartijen een plan te bedenken om deze locatie aantrekkelijk en levendig te maken voor bewoners en bezoekers van de stad.

Het gebouw heeft een markante ligging aan één van de belangrijkste entrees naar de Zwolse binnenstad. Op dit moment maakt het Cibap tijdelijk gebruik van het gebouw. “We willen het voormalige politiebureau voor meerdere jaren verhuren. En zijn op zoek naar een partij met een haalbaar plan dat past bij de ambities om er een levendige, aantrekkelijke en gastvrije locatie van te maken,” aldus René de Heer. “Zowel functie als programmering kunnen het pand grote aantrekkingskracht geven. Ik zou het mooi vinden als het een ‘must visit’ wordt, waar je als bezoeker graag gezien wilt worden.”

Gastvrije cultureel kwartier

Door het gebouw aantrekkelijk en toegankelijk te maken voor een breed publiek kan het bijdragen aan de gewenste gastvrije uitstraling, de sfeer en leefbaarheid van de stad en aan de Luttekestraat in het bijzonder. Het voormalige politiebureau ligt middenin het ‘culturele kwartier. Dit zuidelijk deel van de binnenstad onderscheidt zich ten opzichte van het winkelgebied door de rijke verzameling aan unieke, zelfstandige winkels.

Bovendien is de invloed van cultuur hier groot. Bijvoorbeeld in de vorm van De Fundatie, schouwburg Odeon, het filmhuis, atelierruimtes en het Herman Brood Museum. De nieuwe invulling van het voormalige politiebureau kan de uitstraling van dit gebied versterken. Bijvoorbeeld door culturele partijen te verbinden aan de invulling van dit gebouw.

Duurzame invulling

De voorkeur gaat uit naar een plan waarin kunst en cultuur een plek krijgen, bijvoorbeeld in de vorm van aansprekende en toonaangevende tentoonstellingen en activiteiten. René de Heer: “Tot slot zijn we op zoek naar een duurzame invulling. Dit betekent dat een partij gedurende meerdere jaren invulling zal geven aan het voormalige politiebureau.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button