Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle Zingt van start met ‘Groot Zwols Vrijheidskoor’

Zwolle – Het is inmiddels een traditie. Al voor de 21e keer organiseerde de Zwolse Zangraad het korenfestival ‘Zwolle Zingt’. Alle Zwolse koren konden zich op deze dag laten horen in Schouwburg Odeon aan de Blijmarkt in Zwolle. Het thema van dit jaar paste bij 75 jaar bevrijding: Vrijheid.

Groot Zwols Vrijheidskoor

Uniek bij deze editie was de vorming van een ‘Groot Zwols Vrijheidskoor’. Het was een initiatief van koor Swingshift en haar dirigent Mip van der Heide, met de enthousiaste medewerking van de Zwolse Zangraad. Ruim 280 zangers zongen mee in dit ‘megakoor’, dat het lied ‘One Day’ ten gehore bracht.
Het lied gaat over het verlangen naar de dag dat er vrede zal zijn.

Vrijheid

Tijdens de rest van de dag traden alle koren die zich hadden opgegeven individueel op in de zalen van Odeon. Ieder koor moest hierbij minimaal één lied binnen het thema ‘vrijheid’ ten gehore brengen. Zo zong popkoor Peppersweet het bekende ‘I want to break free’ van Queen. Ook zongen twee koren het lied ‘Iedereen is van de wereld’. Naast de vele optredens waren er ook workshops waar mensen aan mee konden doen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button