EconomieNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwolle zegt nee tegen Buurtzorg voor overname TSN Thuiszorg

Zwolle – De gemeente Zwolle gaat niet in zee met de thuiszorgorganisatie Buurtzorg. Het aanbod van Buurtzorg om cliënten en medewerkers van het in surseance verkerende TSN Thuiszorg over te nemen liep vandaag af.  Zwolle is van plan om het werk door één van de bestaande contractspartners te laten overnemen. Welke partij het wordt is nog niet bekend.

Buurtzorg vraagt € 139.000,-

TSN Thuiszorg kwam in het najaar van 2015 in de financiële problemen en kreeg uitstel van betaling van de rechter. Daarna is door curatoren gewerkt aan een overname. Buurtzorg had interesse maar wou wel minimaal €21,- per uur ontvangen van de gemeenten voor huishoudelijke hulp. Daarnaast werd een zogenaamde ’transitievergoeding’ geëist om de bestaande TSN organisatie in de gemeenten te transformeren naar platte zelfsturende teams. Voor Zwolle zou het gaan om een bedrag van € 139.000,-

Alternatief bij bestaande aanbieders

Dat deed de gemeente Zwolle achter de oren krabbelen. Zou hetgeen Buurtzorg aanbood ook geleverd kunnen worden door de bestaande thuiszorgorganisaties die al huishoudelijke ondersteuning verzorgden in Zwolle? Dat bleek zo te zijn. Maar liefst 7 bestaande contractspartners hebben de gemeente Zwolle een soortgelijk aanbod gedaan waarbij in ieder geval de medewerkers worden overgenomen en ook de medewerker – cliënt relatie in tact blijft. Een transitievergoeding werd door de 7 partijen niet vereist. Dit feit was voor het college reden om Buurtzorg af te wijzen en verder te gaan in het onderzoek naar de meest geschikte overnamepartij voor het personeel en de cliënten.

Tot overname werken TSN medewerkers door

In totaal werken er 142 TSN medewerkers bij 860 cliënten in de regio Zwolle. Totdat de gemeente Zwolle de nieuwe aanbieder heeft aangewezen werken de medewerkers van TSN gewoon door. Wethouder Nelleke Vedelaar van Zorg weet te melden dat dit voor 15 april gaat lukken. Dit is de datum dat voor TSN definitief het faillissement wordt aangevraagd.

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button