Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle wint Nationale Verkeersveiligheidsprijs met veilig en comfortabel fietsnetwerk

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft donderdag 21 april de Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2016 uitgereikt gekregen door Frits van Bruggen, hoofddirecteur van de ANWB. Zwolle kreeg deze prijs voor een veelheid aan fietsvriendelijke maatregelen, waarvoor de gemeente in de afgelopen jaren al diverse keren was voorgedragen voor de Nationale Verkeersveiligheidsprijs.

Innovatieve voorbeelden fietsvriendelijk Zwolle

Zwolle heeft een fietsnetwerk dat niet alleen veilig is maar ook zo comfortabel mogelijk. Zo heeft Zwolle een aantal fietsstraten (Van Karnebeekstraat) waarbij de auto te gast is en worden fietstunnels in Zwolle half verdiept/half verhoogd, waardoor de fietser zowel de voor- als de
achteruitgang kan zien (fietstunnel Ceintuurbaan). Ook de non-stop snelfietsroute over de Hanzeboog zorgt ervoor dat vele scholieren en forenzen makkelijker Windesheim Hogeschool en het station of het centrum kunnen bereiken. Onlangs is de nieuwe Blalobrug en aansluitende fietsstraat opgeleverd. En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Met al deze innovaties en daarmee de fietsveiligheidsaanpak had Zwolle een streepje voor op Houten en Zoetermeer die ook waren genomineerd.

De Nationale Verkeersveiligheidsprijs is een initiatief van ANWB, SWOV, VVN en Ministerie Infrastructuur en Milie. De prijs is bedoeld voor gemeenten die zich inzetten voor het verbeteren van de verkeersveiligheid en is een aanmoediging voor het terugdringen van het aantal verkeersslachtoffers.

Gerelateerde artikelen

Back to top button