112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle wil verbod op Happy Hour in de horeca en ‘legale’ messen

Zwolle – Het stadsbestuur van Zwolle wil een verbod op happy hours in de horeca. Dat staat in de nieuwe Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

Overmatig drankgebruik

Zwolle wil een gezonde, veilige en leefbare stad zijn en een gezonde leefstijl bevorderen, onder meer door overmatig drankgebruik te ontmoedigen. Daarom willen B en W happy hours in de horeca verbieden. ‘Deze maatregel is opgenomen in het gemeentelijke preventie- en handhavingsplan dat het college tegelijk met de APV heeft vastgesteld en voorlegt aan de gemeenteraad’, zo laat de gemeente weten. ‘Het preventieplan komt voort uit de nieuwe Alcoholwet, net als het horecasanctiebeleid. Daarmee is voor iedereen helder hoe er wordt opgetreden bij overtredingen.’

De Alcoholwet verbiedt proeverijen bij slijters, maar geeft gemeenten ruimte om vrijstelling te verlenen. B en W hebben in overleg met de Zwolse horeca in de APV voorwaarden opgenomen om zulke (betaalde) proeverijen mogelijk te maken. Beide plannen zijn besproken met partners in de stad op het gebied van onder meer jeugd, veiligheid en horeca.

Messen verbod

‘Ook in Zwolle ziet de politie steeds vaker dat jongeren met een mes op zak lopen. De nieuwe APV maakt het mogelijk voor de burgemeester om openbare plekken aan te wijzen waar het verboden is om – op zichzelf legale – messen of andere voorwerpen waarmee je kunt steken bij je te dragen.’ De aanwijsbesluiten zullen na de vaststelling van de APV verder uitgewerkt worden.

Gerelateerde artikelen

Back to top button