Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVerkeerVoorpagina

Zwolle wil Mobi-hubs uitbreiden en gaat investeren

Zwolle – Er moeten meer mobi-hubs komen als het aan het college ligt. Een mooi woord voor plekken waar je je auto kunt parkeren en vervolgens verder kunt naar je eindbestemming op een (elektrische) (deel)fiets. Er is er al één in de wijk Assendorp. Maar wat de gemeente betreft moeten er veel meer komen. Daarom trekt ze voor komend jaar 115.000 euro uit om aanvullend onderzoek te doen of om een hub-regisseur in te zetten.

Mobipunt Assendorp

De eerste Zwolse Mobi-hub is in 2019 geopend aan de Van der Laenstraat in Assendorp. Dit zogenaamde Mobipunt biedt ruimte voor parkeren op afstand en opladen. De bewoners uit de wijk die er gebruik van maken kregen van de gemeente een houten bloembak voor de deur op de vrijgekomen parkeerplek voor hun huisdeur. Daarmee werden de omringende straten van de hun auto-luwer en een stuk groener.

Net zoals aan de Van der Laenstraat is het de bedoeling dat die mobi-hubs extra voorzieningen krijgen naast het auto- en fietsparkeren. Het gaat dan bijvoorbeeld om het aanbieden van deelfietsen en –auto’s, bushaltes en andere voorzieningen als pakketkluizen en toiletten. Maar ook een station voor opwek, opslag en/ of teruglevering van energie, zoals oplaadpunten, deelauto’s en deelfietsen vormen de vaste basis van een mobi-hub.

De gemeenteraad moet de begroting voor 2023 nog goedkeuren. De besluitvorming staat in november op de agenda.

Locatie Mobi-point Assendorp

Gerelateerde artikelen

Back to top button