KabelkrantNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle voert in april JA-sticker in voor reclamefolders

Vanaf april 2023 krijgen inwoners in Zwolle geen ongeadresseerd reclamedrukwerk meer in de brievenbus, tenzij ze een JA-sticker plakken. Wethouder Paul Guldemond: ‘Op dit moment krijg je in Zwolle, als je niks doet, wekelijks een stapel reclamefolders in de bus. Vaak belanden die ongelezen in de papierbak. Straks moet je zelf in actie komen als je folders wilt ontvangen. Zo gaan we papierverspilling tegen.’

Al meerdere gemeenten, zoals Amsterdam en Utrecht, voerden de JA-sticker de afgelopen jaren in. De Zwolse gemeenteraad heeft gevraagd hier ook in Zwolle mee te starten. De maatregel is vorig jaar al vastgelegd in de afvalstoffenverordening, zodat drukwerkverspreiders voldoende tijd hadden zich hierop voor te bereiden.

Verschillende stickers

Huis-aan-huiskranten en wijkkranten worden nog wel steeds standaard bij iedereen in Zwolle bezorgd. Wie dat ook niet wil, kan een NEE/NEE-sticker plakken. De bestaande NEE/JA-sticker is in de nieuwe situatie niet meer nodig.

Geen sticker (of NEE/JA sticker): geen ongeadresseerd reclamedrukwerk, wel huis-aan-huiskranten
JA-sticker: wel ongeadresseerd reclamedrukwerk, wel huis-aan-huiskranten
NEE/NEE-sticker: geen ongeadresseerd reclamedrukwerk, geen huis-aan-huiskranten
Waar is de JA-sticker te krijgen?

Inwoners die nu folders ontvangen krijgen in maart een JA-sticker bij het folderpakket. Je kunt de JA-sticker (en de NEE/NEE-sticker) ook ophalen bij het stadhuis en stadskantoor.

Digitaal of persoonlijk folderpakket

Veel reclamefolders zijn ook digitaal beschikbaar. Daarnaast is het ook mogelijk om een persoonlijk folderpakket samen te stellen en te laten bezorgen via kiesjefolders.nl of folderkiezer.nl. Folders die je niet meer gebruikt, horen bij het oud papier.

Meer informatie: www.zwolle.nl/janeesticker

Gerelateerde artikelen

Back to top button