Kunst & CultuurLevensbeschouwingNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle verwelkomde honderden KRO – NRCV leden met stadswandeling rondom kerken

Zwolle – De KRO-NCRV had woensdag een speciale Kerkentour georganiseerd voor haar leden. Dit jaar was er door de omroepen gekozen voor de stad Zwolle. En dat betekende heel veel mensen met rode KRO-NCRV rugzakjes en routeboekjes die een wandeling maakten door de stad.

De leden van de omroep kwamen van heinde en verre om te genieten van de rijke historie, de sfeervolle straatjes,  verstopte binnentuinen en de kerken in Zwolle.  Tijdens een uitgezette wandeling door de stad stonden op diverse plekken stadsgidsen die wat vertelden over de geschiedenis van Zwolle.  De wandelroute ging o.a. langs de Onze Lieve Vrouwe Basiliek, Lutherse Kerk, De Synagoge, Grote Kerk en de Broerenkerk.

Tijdens deze dag konden de mensen ook in gesprek gaan met Annemiek Schrijver en Leo Fijen. Annemiek Schrijver is presentatrice van het programma mijn Pelgrimspad en Leo Fijen is ook werkzaam bij KRO-NCRV en heeft al veel programma’s gepresenteerd over kerken.

KRO – NCRV Kerkendag voor leden in Zwolle

TV programma ‘Mijn Pelgrimspad’ in Zwolle

Wie zelf meer wil weten over kerken en godsdienst in Zwolle komt aan zijn trekken. De afleveringen 10, 11 en 12  van het KRO – NCRV TV programma Mijn Pelgrimspad gaan deels over Zwolle.


10. Mijn pelgrimspad, dinsdag 14 november om 16.10 uur op NPO 2

Presentatrice Annemiek bezoekt een mystieke synagoge in Zwolle.

11. Mijn Pelgrimspad, dinsdag 21 november om 16.10 uur op NPO 2

De plafond schilderingen in Waanders en de Broeren, een kerk die zo’n 35 jaar geleden leeg kwam te staan en nu dient als boekhandel, krijgen Annemiek stil. Tijdens haar pelgrimspad is ze nu inmiddels langs verschillende plekken gekomen en heeft ze zich verbaasd over de verdeling van Katholiek en Protestant in de provincie Zwolle. Theoloog Ruben van de Belt legt Annemiek in deze aflevering uit hoe deze verdeling precies tot stand is gekomen.

12. Mijn Pelgrimspad, dinsdag 28 november om 16.10 uur op NPO 2

Thomas a Kempis zat in de 15e eeuw in een klooster bij de Agnietenberg. Hij hing een hervormingsbeweging binnen de katholieke kerk aan. Hij vond dat ieder mens zelf verantwoordelijk is voor zijn of haar zielenheil. Thomas is nu inmiddels vijf en een halve eeuw dood, maar mede door Mink de Vries is zijn gedachtengoed nog springlevend. Annemiek spreekt met Mink, die in het dagelijks leven docent is, en af en toe transformeert in Thomas.

 

 

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button