EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle verkent mogelijkheden deelname Bedrijvenpark H2O langs A28

Zwolse bedrijven Wecovi en Hatland gaan zich vestigen op H2O

Zwolle – Steeds meer Zwolse bedrijven tonen belangstelling voor Bedrijvenpark H2O. Aanleiding voor de gemeente Zwolle om met regionale samenwerkingspartners de mogelijkheden voor verdere samenwerking op bedrijvenpark H2O te verkennen. Hierbij staan de doelen versterken van de regionale economie en behoud van werkgelegenheid binnen de Regio Zwolle voorop.

H2O passend antwoord

Zwolse bedrijven die willen uitbreiden kiezen steeds vaker voor Bedrijvenpark H2O. Zij worden te groot voor Marslanden, vinden Hessenpoort te noordelijk gelegen of ze willen een zichtlocatie. H2O is dan een passend antwoord: kavelgrootte tot 3 ha en zichtlocaties aan de A28. De ligging van H2O is ook nog eens zodanig dichtbij Zwolle dat kennis en expertise behouden blijven. Voor medewerkers blijft bovendien de afstand woon/werkverkeer gelijk. De beweging die deze bedrijven op gang brengen vraagt om intensievere regionale afspraken.

Begin 2020 verhuist Wecovi, dat momenteel gevestigd is op de Marslanden in Zwolle, naar een nieuw pand onder de rook van Zwolle op Bedrijvenpark H2O bij verkeersknooppunt Hattemerbroek. De organisatie krijgt de beschikking over een zichtlocatie van ca. 12.000 m2 direct aan de A28. De bouw van de nieuwe locatie zal in Q1 2019 van start gaan.
Thereca BV en Hatland Headwear BV hebben overeenstemming bereikt met Bedrijvenpark H2O over de koop van een perceel van ruim 6.100 m2, op een zichtlocatie langs de A28. Op deze plek willen de twee bedrijven gezamenlijk een nieuw bedrijfspand bouwen. Hatland is in 1992 begonnen als winkel en uitgegroeid als de specialist in het ontwerpen en ontwikkelen van een brede collectie outdoor hoeden en petten. Hatland is nu gevestigd in Zwolle.

Regio Zwolle afspraken

In 2017 zijn de eerste bestuurlijke afspraken over Bedrijvenpark H2O in Regio Zwolle verband gemaakt. Doel van deze afspraken was om samen te werken bij de uitgiften van bedrijventerreinen en de promotie van de Regio Zwolle. Een succesvolle aanpak, blijkt onder andere uit de toegenomen interesse van Zwolse bedrijven. Tegelijkertijd richt de gemeente Heerde zich bestuurlijk meer op de CleanTech Regio (Apeldoorn, Deventer, Zutphen) en overweegt een terugtreding uit de H2O BV.

Verkenning aandeelhouderschap

De verkenning die begin volgend jaar wordt uitgevoerd bestaat uit financiële en juridische onderdelen. Daarbij wordt ook gekeken naar de mogelijkheid van een deelneming van Zwolle in het Bedrijvenpark H2O door het aandeel van Heerde over te nemen. In dit proces trekken de regionale samenwerkingspartners Hattem, Heerde, Oldebroek en Zwolle gezamenlijk op. De resultaten van de verkenning worden in het voorjaar 2019 voor besluitvorming voorgelegd aan de colleges en raden.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button