KabelkrantNieuws uit ZwolleSportVoetbal

VV Berkum bekert donderdag bij OWIOS

Zwolle – VV Berkum speelt donderdagavond in de eerste knock-outronde van de Districtsbeker Oost uit bij derdeklasser OWIOS in Oldebroek. De Zwolse vierdedivisionist krijgt daar een tegenstander die de laatste weken goed op gang is gekomen.

OWIOS degradeerde vorig seizoen en komt nu uit in de 3e Klasse C Oost. Na twee remises won de ploeg van trainer Siemen Lindeboom met 0-3 bij Oene.  En afgelopen zaterdag waren de Oldebroekers te sterk voor Zwolsche Boys, dat met 3-1 is geklopt. OWIOS kwam al snel op 1-0 via Jasper Schut en sloeg toe toen vlak vóór rust een Zwollenaar met rood moest vertrekken. Uit de daarbij toegekende vrije trap tikte Sem van Koldenhoven de 2-0 binnen. Toen Van Koldenhoven twee minuten na de pauze de 3-0 scoorde leek een monsterscore binnen bereik maar dat zat er niet in.

OWIOS leed veel balverlies en moest, uit een penalty, tegen 10 man zelfs een tegengoal toestaan. De equipe van coach Siemen Lindeboom, in het verleden 14 jaar speler in de hoofdmacht van Urk, staat door deze winst nu 5e in de 3e Klasse C.

In de voorronde van de Districtsbeker eindigde OWIOS vorige maand samen met DVS ’61 en CSV ’28 met een gelijk puntenaantal. Door een veegpartij tegen vijfdeklasser VSW haalden de Veluwenaren de knock-outfase van het bekertoernooi. VSW is in de laatste wedstrijd met liefst 8-0 vermorzeld.

Wind in de zeilen

Berkum, ook al onder de technische hoede van een Lindeboom maar dan met de voornaam Eduard, startte dit seizoen wat aarzelend in de 4e Divisie D. Ze lijkt echter de wind weer wat in de zeilen te hebben met zeven punten uit de laatste drie duels. Eind september is TVC ’28 met 3-2 verslagen, gevolgd door een tegenvallende 0-0 remise bij Be Quick 1887. Daar waren de Zwollenaren dominant maar lieten twee punten liggen. Afgelopen zaterdag won de equipe van coach Eduard Lindeboom wél weer, want toen is DETO met een 2-0 nederlaag naar huis gestuurd.

Berkum kwam al na enkele minuten op 1-0 toen Nick Kleen slordig verdedigen afstrafte, maar kreeg het daarna steeds lastiger. Na rust voerde DETO de druk flink op maar Berkum hield goed stand en kwam kort voor het slot op 2-0 via de attente Walter Dias Nzasi. De Zwollenaren zijn daarmee opgerukt naar de 7e plek in de 4e Divisie D.

Winnaar

Berkum was vorig seizoen de trotse winnaar van de Districtsbeker Oost, door Veensche Boys in een spannende finale met 1-3 te verslaan. De Zwollenaren waren in het nieuwe bekertoernooi vrijgesteld in de poulefase en gaan nu dus rechtstreeks de knock-outrondes in. Trainer Eduard Lindeboom heeft al meermalen benadrukt dat hij met zijn team ook deze jaargang weer ver wil komen in de bekerstrijd. Hij weet echter dat OWIOS zich in eigen huis niet gemakkelijk opzij zal laten zetten en over één van de meest scorende voorhoedes van de 3e Klasse C beschikt.

De bekerwedstrijd OWIOS-Berkum wordt donderdagavond geleid door scheidsrechter Rick van Bussel, die op Sportpark Bovenmolen aan de Bovenheigraaf 19 in Oldebroek om 19.30 uur af zal laten trappen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button