Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle van boven: historie in beeld in toren Peperbus

Zwolle – Een expositie met beelden die in 360 graden de geschiedenis van Zwolle tot leven brengt op de eerste verdieping van de Peperbus. Daarmee denken burgemeester en wethouders twee vliegen in een klap te slaan. Bezoekers van de toren krijgen op een eigentijdse manier de geschiedenis van de stad te zien en de zolder van de Peperbustoren krijgt een nuttige bestemming. Daarom stelt het college een bijdrage beschikbaar aan Stichting Allemaal Zwolle voor een expositie in de Peperbus.

Stichting Allemaal Zwolle heeft als opdracht om de verhalen van Zwolle op verschillende manieren en plekken in de stad zichtbaar te maken, bijvoorbeeld tijdens Open Monumentendag, door tijdelijke exposities en met voorstellingen op locatie. En vanaf volgend jaar ook in de panden van het voormalig Stedelijk Museum aan de Melkmarkt.

Daarnaast wordt nu dus de eerste verdieping van de Peperbus ingericht met een beeldende presentatie over de geschiedenis van de stad, voor bezoekers van de toren en voor leerlingen van de Zwolse scholen. De presentatie bestaat uit een animatiefilm en prints die in 360 graden de geschiedenis van Zwolle tot leven brengen. De beelden worden gemaakt door studenten van Cibap.

Cultuurhistorische verhalen koesteren

Bij de vaststelling van de Strategische Agenda Binnenstad in 2017 besloot de gemeente dat de cultuurhistorische verhalen van Zwolle nog beter zichtbaar gemaakt moeten worden in de stad. Daarbij werd onder meer gedacht aan presentaties in de ruimten van de Peperbus. Zwolse verhalen zijn daarnaast ook te vinden op de achterzijde van de informatiezuilen voor bezoekers die op diverse plekken in de binnenstad staan.

Gerelateerde artikelen

Back to top button