EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle opnieuw genomineerd voor Beste Binnenstad

Zwolle – De binnenstad van Zwolle is opnieuw genomineerd voor de verkiezing: Beste Binnenstad van Nederland in de categorie ‘Grote steden’. De organisatie van de verkiezing, het landelijk Platform Binnenstadsmanagement, maakte dit dinsdag bekend.

Het doel van de Verkiezing is de samenwerking tussen de partijen (ondernemers, bewoners, vastgoedeigenaren, gemeente, cultuur etc.) in de binnenstad te vergroten en te versterken. De Beste Binnenstad van Nederland wil op een unieke en positieve manier aandacht vragen voor de binnensteden van Nederland en de ontwikkeling van binnensteden te stimuleren.

De verkiezing maakt voor de nominatie gebruik van de Binnenstadmonitor. Op basis van de gegevens uit deze monitor staat Zwolle in de top 10 van best scorende (grote) binnensteden. Zwolle scoort met name op gebied van levendigheid, identiteit, economie, veerkracht, gemengd gebruik, veiligheid,  vestigingsklimaat en economische duurzaamheid. Naast Zwolle zijn in de categorie grote steden ook genomineerd Arnhem, Enschede, Groningen, Leeuwarden, Leiden, Nijmegen, Rotterdam, Tilburg en Utrecht.

De titel zelf, maar ook het proces naar de titel Beste Binnenstad biedt nieuwe kansen voor deelnemers en winnaars in zowel de beeldvorming van de binnensteden als de samenwerkingsverbanden in de binnensteden.

In 2017 eindigde Zwolle op de zevende plek  in de Top 150 van ‘beste binnensteden in Nederland’. Breda (categorie grote binnensteden) en Almere (categorie middelgrote binnensteden) waren dat jaar de ‘Beste Binnenstad’. Op 18 mei 2020 wordt de winnaar bekend gemaakt.

Gerelateerde artikelen

Back to top button