EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle op vijftiende plek van steden met de meeste vertraging in het verkeer

Zwolle – Zwolle is geëindigd op de vijftiende plek op de lijst van steden in Nederland met de meeste verkeersopstoppingen. Dat blijkt uit de TomTom Traffic Index. Zwolle staat onderaan de lijst samen met Den Bosch en Almere. Het Zuid-Hollandse Leiden staat dit jaar op nummer één, gevolgd door Den Haag, Haarlem, Nijmegen en Amsterdam.

Tijdens de spits in Zwolle liep de extra reistijd zelfs op tot bijna 10 minuten bij een rit van een half uur. TomTom Traffic Index

Een gemiddelde autorit in Zwolle duurde 18% langer. Dit betekent dat automobilisten ruim 5 minuten langer deden over een rit van een half uur. Tijdens de spits in Zwolle liep de extra reistijd zelfs op tot bijna 10 minuten bij een rit van een half uur. In Leiden – de nummer één op de lijst – deden automobilisten gemiddeld bijna 18 minuten langer over een rit van een half uur in de spits.

Automobilisten in Zwolle stonden vorig jaar gemiddeld 75 uur (3 dagen en 3 uur) langer stil in het verkeer tijdens de spits. Om te vergelijken: in 75 uur kun je 243 keer naar de playlist van This Is Rico & Sticks op Spotify luisteren. Op donderdag 17 oktober 2019 stonden automobilisten in Zwolle het langst in de file. Een autorit van een half uur duurde op die dag ruim 26 minuten langer. Vlakbij het knooppunt Hattemerbroek, op de A28 tussen het klaverblad en Zwolle, was er namelijk een ongeluk. Twee rijstroken gingen dicht als gevolg, wat zorgde voor lange files rondom de Hanzestad.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Lees ook

Back to top button