KabelkrantNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Welke actie wanneer nodig in Omgevingsvisie

Zwolle – De gemeente Zwolle wil een uitvoeringsagenda maken die ervoor zorgt dat men de uitvoering van de Omgevingsvisie op een gestructureerde wijze aanpakt. Dat blijkt uit een brief die wethouder Gerdien Rots stuurt naar de gemeenteraad van Zwolle.

De agenda moet aangeven welke actie wanneer nodig is, waardoor de Omgevingsvisie een sturend instrument is voor de inrichting van de fysieke leefomgeving van Zwolle. De inrichting zoals men zich wenst. Het opstellen van een uitvoeringsagenda vraagt om een aanpak per project en structureel. De vaststelling van deze Uitvoeringsagenda is het formeel maken van de manier van hoe Zwolle uitvoering wil geven aan de Startnotitie nu en in de komende periode.

Het doel van de Omgevingsvisie is een basis te creëren voor (meer) overzicht en samenhang tussen gebiedsvisies, ontwikkelkaders en andere beleidstukken. De Omgevingsvisie werkt op een goede wijze door naar
(nieuwe) gebiedsontwikkelingen (gebiedsprogramma’s, gebiedsvisies, gebiedsaanpakken, etc), thematisch beleid en het nieuw op te stellen Zwolse Omgevingsplan. De Omgevingvisie is een levend document, en staat dus altijd open voor verandering. Ook is de visie altijd actueel.

Een omgevingsvisiemonitor brengt elementen van de leefomgeving samen om een overzichtelijk en integraal beeld te vormen en te weten welke extra maatregelen genomen moeten worden voor een beter woon- en leefklimaat en waar nodig het een aanpassing van de Omgevingsvisie vraagt.

 

Bron
zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button