Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpaginaWinter Zwolle

Zwolle krijgt een ‘Disney-achtige’ ijsbaan op het Rodetorenplein

Zwolle – Vriezen of dooien? De aankomende winter kan er geschaatst worden in Zwolle. Vanaf 14 november gaat het evenement Winter in Zwolle, een ijsbaan opbouwen op het Rodetorenplein. Op 23 november kunnen de schaatsen aan.

“Disney-achtig”

De baan wordt maar liefst 20 bij 30 meter en is omgeven door glazen wanden. Rondom wordt de baan sfeervol aangekleed met veel hout en rendieren. “Het wordt een beetje Disney-achtig”, aldus Sander Dol, initiatiefnemer van het ‘Winter in Zwolle’ evenement. En dat betekent dat er ook een kinderdraaimolen komt en dat er in de horeca tenten lekker gegeten en gedronken kan worden.

 

winterworld-frankwes-9409
Foto’s:  © WinterWorld

Kerstmarkten en wensboom

Maar dat is niet het enige. Andere grote publiekstrekkers voor Zwolle worden de kerstmarkten. Twee in totaal waarbij ‘Kerst in Zwolle’ in het weekend voor kerst uitpakt met 30 activiteiten verspreid door de stad. Variërend van Europa’s grootste levende kerststal voor de deur van de Grote Kerk tot een wensboom. Het winkelend publiek mag na aankoop een wens doen. Drie van deze wensen worden uiteindelijk vervuld.

Gildenfestival

‘Kerst in Zwolle’ loopt vervolgens door met het ‘Gildenfestival’ ondermeer op het grasveld achter de Broerenkerk. Drie dagen lang staat de omgeving van de Broerenkerk garant voor storytelling, liedjes en verhalen met als onderwerp Meestergezel.

Notenkraker on Ice

Ook binnen is er entertainment. In Theater de Spiegel speelt tijdens de kerstdagen de unieke voorstelling met een échte ijsvloer. Maar liefst 30 dansers en kunstijsschaatsers voeren tussen 23 en 26 december het betoverende kerstballet van Tchaikovsky op, op een speciaal vervbaardigde ijsvloer op het podium.

Winter in Zwolle, de paraplu naam voor alle winteractiviteiten in Zwolle duurt tot eind januari.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button