LifestyleNieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Zwolle – Klunen geblazen bij eerste Night Skate van het seizoen

Zwolle – De kop is eraf. De eerste Night Skate Zwolle van het jaar werd vrijdagavond verreden. De temperatuur kon nog wat hoger. Maar de mooie route maakte het meer dan goed voor de om en nabij de 50 deelnemers. Er werd gestart in  Park de Wezenlanden waarna via het Katerveer koers werd gezet naar IJsvereniging WVF in Westenholte. Daar werd het klunen geblazen. Duidelijk aangegeven door het bord “Pas op gevaarlijk ijs’, dat voor de gelegenheid door de Westenholter ijsclub ‘uit het vet’ was gehaald.  Het laatste stukje naar het clubgebouw bestond uit grind en dat is natuurlijk lastig skaten. Maar de rubberen matten brachten uitkomst al was het nog wel even ‘glibberen en glijden’ voor menig deelnemer. Na een rustpauze ging het verder via de Twistvlietbrug en eindigde de avond weer in het Skatepark. De totale afgelegde route was 15 kilometer lang.

Wil je volgende keer ook meedoen? De Night Skates zijn gratis en worden dit jaar nog 4 keer gehouden op 15 juni, 13 juli,  24 augustus en  21 september.

Night Skate Zwolle

Zwolskate en NightskateZwolle organiseren sinds 2015 skateroutes in de gemeente Zwolle. Om sport, cultuur en de mens met elkaar te verbinden en elkaar te laten ‘ontmoeten’. Het doel is het creëren van een veilige laagdrempelige sportactiviteit. Een activiteit zonder wedstrijdelement en toegankelijk voor alle leeftijden. Waar de sfeer van gezamenlijkheid en het plezier van recreatief bewegen de ultieme ervaring is. Een bepaalde basiservaring in skaten/skeeleren is noodzakelijk. Kinderen tot en met 16 jaar kunnen alleen meedoen onder begeleiding van een volwassenen. Deelname aan de skateavonden van Nightskatezwolle&Zwolskate is geheel op eigen risico. De organisatoren kunnen niet aansprakelijk worden aangesteld op mogelijke schade of ongevallen.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button