Nieuws uit ZwolleSport

Zwolle klaar voor tweede editie springconcours

Zwolle – De organisatoren van Jumping Zwolle zijn het erover eens: De tweede editie in de IJsselhallen van 17 tot en met 20 oktober gaat nog mooier worden. Jonny Roelofsen, Teus van den Brink en Emmy Poppelaars werden vorig jaar overspoeld door complimenten over het internationaal springconcours dat terugkeerde naar Zwolle.

“Echt heel fijn. Je organiseert zoiets groots niet voor jezelf, maar voor iedereen die is geweest. Van deelnemers tot sponsors, van bezoekers tot vrijwilligers. Al die positieve reacties, daar word je blij van en geven moed voor de volgende editie. Dan zet je de schouders er weer onder met elkaar,”vertelt Emmy Poppelaars. “Jeroen Dubbeldam helpt ons weer als ambassadeur en adviesgever. Hij stuurt ons de goede richting op qua programma, sport en deelnemers, ook tijdens het evenement.”

Credits opgebouwd

Jonny Roelofsen van Roelofsen Horse Trucks had al ervaring met het organiseren van CSI Salland, maar bij Jumping Zwolle komt meer kijken. “We hebben een geweldig, enthousiast team en vullen elkaar goed aan. We hadden het geluk dat alles meezat bij de eerste editie. Sponsoren zeiden tegen me: ‘Volgend jaar niet meer bellen, gewoon de rekening sturen’. Op heel veel vlakken hebben we denk ik best wat credits opgebouwd,” vertelt Jonny Roelofsen.

Hoogtepunten waren voor hem het hoge niveau van sport en het enthousiasme van publiek en sponsoren. “Ik zeg altijd: Goede sport heeft emotie nodig en emotie krijg je alleen van publiek. Er waren ontzettend veel bezoekers en ik hoop dat het dit jaar nog drukker gaat worden.”

Kicken

Teus van de Brink, handelaar in springpaarden en organisator van Sale of the Rising Stars, had nog niet eerder een concours georganiseerd. “Ik wist niet helemaal wat ik moest verwachten en pas na afloop besefte ik dat het wel heel goed gelukt was. Tijdens het concours denk je: Als dit en dat maar goed gaat. Komt er wel publiek? En zo ja, hoeveel? Je weet het niet, maar ze wisten de weg te vinden. Kicken. En nog zo vaak kom ik foto’s op Social Media tegen van paarden en ruiters in Zwolle met dat fotodoek op de achtergrond. Dat doet wel wat met je. Je organiseert dit niet om er geld aan over te houden. Je moet al blij zijn als je de begroting sluitend krijgt.”

Jumping Zwolle biedt ook een vorm van exclusiviteit richting de ruiters. “Geen overvolle rubrieken. Voor het publiek niet leuk, maar voor de ruiters ook niet. We willen geen massaconcours, maar een mooie drie- en eensterrenwedstrijd waar de grote namen weer op af komen. Ook dit jaar!”

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Bekijk ook
Close
Back to top button