Dit is een commerciële partnerbijdrageOndernemend nieuws

Het vergelijken van pvc-vloeren Zwolle: waar kun je op letten?


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van een pvc-vloer en voorzien dan ook de vloer van hun woning met dit materiaal. Woon jij in het mooie Zwolle en ben jij ook van plan om voor een pvc-vloer te kiezen in jouw huidige of nieuwe woning? Dan zijn er een aantal punten waar je op kunt letten om tot de juiste keuze te komen. Hieronder zetten we op een rij op welke punten je pvc-vloeren met elkaar kunt vergelijken.

1. Click of plak

Wanneer je jouw zoektocht gaat starten naar pvc vloeren Zwolle, is wellicht het eerste punt waar je tegenaan loopt: click- of plak-pvc. Het is belangrijk dat je de verschillen tussen deze twee opties duidelijk weet, zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.
Zoals de naam wellicht al doet vermoeden, wordt click-pvc aan elkaar geklikt, terwijl plak-pvc wordt geplakt. Plak-pvc wordt met een speciale lijm geplakt aan de vloer. Het is hierbij belangrijk dat de vloer recht is zonder oneffenheden. Bij plak-pvc is het dan ook een must dat de vloer van tevoren wordt geëgaliseerd, zodat de pvc-vloer mooi kan worden gelijmd. Bij click-pvc is het vaak niet noodzakelijk om de vloer van tevoren te egaliseren – dit is wel afhankelijk van de ondervloer. Bovendien kun je click-pvc ook eenvoudig zelf leggen, terwijl je het leggen van plak-pvc beter uit handen kunt geven aan een specialist.

2. De breedte van de plank

Wanneer je de keuze hebt gemaakt tussen click- of plak-pvc, is het tijd om bij andere punten stil te staan. Zo kun je bijvoorbeeld nadenken over de breedte van de plank. Het is belangrijk om de ruimte in het achterhoofd te houden waar de vloer komt te liggen. Zo kan een brede plank de ruimte een stuk groter laten lijken. Daarnaast worden brede planken natuurlijk sneller gelegd. Bovendien is het maar net wat jij het mooist vindt staan in de ruimte.

3. Kleur en uitstraling

De kleur en uitstraling van een vloer is bepalend voor de sfeer van de ruimte. Het is belangrijk om van tevoren te achterhalen welke sfeer jij wil uitstralen. Wil je vooral warmte en rust creëren? Dan kan een houtlook-pvc een goede keuze zijn. Als je de ruimte zo groot mogelijk wil laten lijken en een ruimtelijk gevoel wil creëren, kun je kiezen voor een lichtere vloer. Denk bijvoorbeeld aan een lichtgrijze pvc-vloer. Je hebt ook zelfs pvc-vloeren met een betonlook voor het stoere effect.

4. Patroon

Daarnaast kun je ook nadenken over de manier waarop jouw pvc-vloer gelegd wordt. Tegenwoordig zijn patronen zoals de visgraat of Hongaarse punt niet meer weg te denken uit vele interieurs. Zo kun je kiezen voor een pvc visgraat vloer inclusief leggen: met zo’n vloer creëer je een moderne, chique stijl. Toch is het belangrijk om ook hierbij weer stil te staan bij de ruimte waarin de vloer gelegd moet worden; in een kleine ruimte kan zo’n patroon nogal rommelig en druk ogen. Een rechte pvc-vloer kan in dit geval juist ruimtelijk en rustig ogen. Bovendien zorg je er met een rechte vloer ook nog eens voor dat het groter lijkt. Toch geldt ook hiervoor weer: het is maar net wat jij zelf mooi vindt.

5. Prijs

Ook niet geheel onbelangrijk om op te letten, is de prijs van de vloer. Pvc-vloeren kunnen namelijk onderling verschillen in prijs per vierkante meter. Zo hebben de bovenstaande punten ook vaak een invloed op de prijs. Je kunt daarom van tevoren een budget bepalen dat je vrijmaakt voor het kiezen van een pvc-vloer, zodat de zoektocht naar een geschikte pvc-vloer iets makkelijker wordt. Houd er ook rekening mee dat er eventuele kosten komen kijken bij het egaliseren en leggen van de vloer.


Dit is een commerciële partnerbijdrage.

Gerelateerde artikelen

Back to top button