Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle is muziekinstrumentenbibliotheek rijker voor scholen en instellingen

Zwolle – Lange tijd stonden de instrumenten van de Muzerie in de opslag. Maar dat is nu verleden tijd. Vrijdagmorgen werd op muzikale wijze de muziekinstrumenten bibliotheek van Zwolle geopend bij CBS de Wendakker in stadshagen. Deze ‘muziekbieb’ verhuurt instrumenten aan scholen, culturele verenigingen en instellingen uit Zwolle en omgeving.

Bij basisschool de Wendakker hebben ze cultuur hoog in het vaandel staan. Waarbij met name het vak muziek eruit springt. Alle leerlingen genieten in hun basisschoolcarrière vanaf groep 1 tot en met groep 8 van goed muziekonderwijs door middel van doorlopende leerlijn, meerdere vaste muziekdocenten en nauwe samenwerking met Hedon en de MEC muziekschool.

Viool voor 3 euro per week

Om ook kinderen buiten deze school uit Stadshagen een kans te geven om muziek te maken, verhuurt De Wendakker via de website ‘dewendakkerverhuurt.nl’ muziekinstrumenten aan scholen en instellingen. ‘Wij zien als geen ander wat muziek met leerlingen doet en gunnen dat elk kind’. Er is ruime keuze van slagwerk tot snaarinstrumenten, tegen laagdrempelige prijzen. Zo kun je al een viool huren voor 3 euro per week. En wie een week lang op een Braziliaanse percussie set wil slaan kan dat al voor 50 euro.

De instrumentenbibliotheek is mede mogelijk gemaakt door Stadkamer en middels een financiële bijdrage van Hervormd Weeshuis.

Instrumentenbibliotheek

Gerelateerde artikelen

Back to top button