Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Zwolle is de tweede grootste fietsstad van de wereld

Zwolle scoort een score van 83% op fietsgebruik

Zwolle – Welke stad heeft het grootste fietsgebruik in de wereld? Dit is Utrecht, maar Zwolle staat op plek twee. Dit blijkt uit een onderzoek van People for Bikes City Ratings. Maar hoe wordt Zwolle nummer één?

Volgens Edwin Koster, voorzitter van Fietsersbond Zwolle, is dit mogelijk. “Het fietsen in Zwolle gaat goed. De uitslag laat dat duidelijk zien. Dat wil niet zeggen dat wij tevreden zijn, want die plaats één is nog te verwerven,” vertelt Edwin Koster.

Edwin staat op de stoep bij de Burgemeester van Roijensingel. “Een heleboel autoverkeer moet de weg gebruiken om bij de snelwegen te komen. De snelheid is hier relatief hoog. Er zijn steeds meer fietsers in Zwolle. Die maken ook gebruik van de route. Al het verkeer gaat steeds minder goed samen, omdat die snelheden uit elkaar liggen,”

Campagne

“Als fietsersbond hebben we al heel lang de campagne ’30 is het nieuwe 50.’ Dat wil zeggen dat de maximum snelheid op de wegen lager moet. De campagne is iets wat de gemeente omarmt. De gemeente wil er eigenlijk wel van af, maar het tempo waarin ze dat willen, gaat ons niet snel genoeg”, vertelt de voorzitter.

Toch doet Zwolle iets goed, als het tweede scoort op fietssteden in de wereld. Edwin Koster: “Wij hebben heel veel vrij liggende fietspaden en een aantal mooie fietsroutes waar je geen verkeer tegenkomt.”

Gerelateerde artikelen

Back to top button