EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle investeert 2,8 miljoen in infrastructuur Hessenpoort

Zwolle – De gemeente Zwolle gaat 2,8 miljoen euro investeren in bedrijventerrein Hessenpoort. Onder de naam Bereikbaar Hessenpoort ligt er een plan om de bereikbaarheid voor auto-, vracht en fietsverkeer te verbeteren. Dit is nodig omdat er steeds meer bedrijven komen en daardoor het verkeer van- en naar het bedrijventerrein toeneemt.

Brede weg naar Wehkamp

Eén van de belangrijkste uitbreidingen is een brede weg vanaf de Nieuwleusenerdijk naar het Wehkamp Distributiecentrum. Onlangs werd bekend dat Wehkamp hier een tweede distributiecentrum gaat bouwen naast het bestaande pand. Deze uitbreiding betekent ook een toename van het aantal arbeidsplaatsen van 700 banen naar zo’n 1.300. Om de stroom aan transport- auto- en fietsverkeer naar het nieuwe centrum op te vangen is een goede afslag vanaf de hoofdweg van Hessenpoort noodzakelijk.

Veilige fietspaden

Ook wil de gemeente de toegankelijkheid voor fietsers verbeteren omdat er steeds meer werknemers met de fiets naar de Hessenpoort komen. Eerst zullen daarvoor fietspaden worden aangelegd op Hessenpoort Noord, naast de nieuwe afslag richting Wehkamp. Ook is het de bedoeling om meer fietspaden langs de andere belangrijke wegen te maken op de Hessenpoort. De gemeente wil met deze vrij liggende fietspaden de veiligheid van fietsers op het drukke bedrijventerrein verbeteren.

Snelfietsroute Zwolle-Staphorst

Omdat op de Hessenpoort ook veel mensen werken uit Dalfsen en Staphorst zijn er ook plannen om het bedrijventerrein aan te sluiten op de snelfietsroute Zwolle-Staphorst en een betere aansluiting te maken vanuit Dalfsen en Nieuwleusen. Tot slot is er budget beschikbaar voor een beperkt wandelpad om de aantrekkelijkheid voor werknemers en bedrijven te vergroten.

Vervolg

De nieuwe fietspaden en wegen moeten binnen nu en zes jaar klaar zijn. Daarbij zal worden gestart met Hesselpoort- Noord in verband met de opleverdatum van het tweede Wehkamp distributiecentrum. Het plan ‘Bereikbaar Hessenpoort’ wordt binnenkort behandeld in de gemeenteraadsvergadering. Nadat de raad de beoogde investering en het plan heeft goedgekeurd zal het project worden aanbesteed.

Gerelateerde artikelen

Back to top button