Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleOnderwijs & Wetenschap

‘Zwolle in 1940-1945’ FOTOntdekkingen expositie bij HCO

Van 1 april t/m 19 juni is de expositie ‘Zwolle in 1940-1945’ te zien in het Historisch Centrum Overijssel.

Onder de noemer ‘FOTOntdekkingen’ brengt het HCO in eigen huis én op wisselende locaties in de stad unieke historische foto’s van Zwolle in beeld. Foto’s die het verdienen van schatkamer naar toonkamer te worden gehaald.

Na de expositie over PEC Zwolle, is in het kader van 70 jaar bevrijding,  dus de expositie Zwolle in de Tweede Wereldoorlog te zien.

‘Zwolle is bevrijd. Om 10 uur werd gezegd: ze zijn al in Assendorp. Het was ongelooflijk, want we hadden nog geen schot gehoord. Om kwart over één luidden de klokken een kwartier lang. Dat was het officiële teken dat we vrij waren.’

Tussen 10 mei 1940 en 14 april 1945 woedde de oorlog, ook in Zwolle. Of je nu jong was of oud, Joods of niet-Joods, ieders leven veranderde. Aan de hand van bijzondere en veelal niet eerder gepubliceerde foto’s uit onze archieven en die van de Stichting Collectie Zwolle 1940-1945 wordt het alledaagse leven tijdens de Tweede Wereldoorlog in beeld gebracht.

Gratis te bezoeken, opdrachtenboekje voor kids

De expositie is gratis te bekijken tijdens openingstijden. Kinderen kunnen aan de slag met een opdrachtenboekje, deze kost € 1,- en is verkrijgbaar bij de receptie.

Voor het onderwijs biedt het HCO lessen aan, onder begeleiding van een educatief medewerker. Informatie hierover is aan te vragen via educatie@historischcentrumoverijssel.nl

Folder over expositie

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button