Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwolle houdt informatiemarkt armoede

Zwolle – Op donderdag 19 mei tussen 11. 00 en 20.00 uur houden enkele organisaties in het Academiehuis, Grote kerk een informatiemarkt in festivalsfeer. Doel is om meer aandacht en bekendheid onder Zwollenaren te genereren voor en door partijen op het gebied van financieel welzijn, armoederegelingen, zelfredzaamheid, schuldhulpverlening, laaggeletterdheid, etc. Het festival is nadrukkelijk bedoeld voor alle Zwollenaren.

Op de beurs zijn in ieder geval het Noodfonds, het Kindloket en het Versimpelteam aanwezig. Naast deze partners uit de stad, zullen ook de gemeentelijke uitvoeringsorganisaties aanwezig zijn het SWT en Tiem. In de week van 8 tot 15 mei worden posters opgehangen en flyers verspreid. Het Cibap helpt met filmpjes in diverse talen om bewoners op te roepen om op het festival te komen, wat ze er kunnen halen en wat de bedoeling is. Dat wordt gedeeld op diverse media kanalen.

Ondersteuning

Op een laagdrempelige wijze wil de gemeente een brede doelgroep bereiken met informatie over ondersteuning bij armoede, schulden en werk. Bezoekers van de beurs kunnen professionals, vrijwilligers en wijk- en buurtinitiatieven ontmoeten. Er is de mogelijkheid om een stand te bemensen of een voorstelling vanaf het podium te verzorgen. Maar ook worden partijen uitgenodigd om bijvoorbeeld ter plekke maaltijden te bereiden met kliekjes, of een catwalk waarop jongeren kleding van de kringloopwinkel tonen. Zo leren Zwollenaren de vele mogelijkheden kennen om slimmer met geld om te gaan of financiële steun te krijgen. Daarnaast biedt het deelnemende partijen ook de kans om naamsbekendheid te krijgen en te netwerken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button