EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle heeft een nieuwe stadsplattegrond voor bezoekers

Zwolle – De binnenstad van Zwolle heeft een nieuw model stadsplattegrond. De eerste werd vanochtend onthuld bij de fietsenstalling aan het Rodetorenplein.

 

3D gebouwen en ‘shop’ icoontjes

Al langere tijd was er de wens om de bewegwijzering in de binnenstad te verbeteren. Bezoekers van buiten de stad vinden niet vanzelf de belangrijke trekkers en de minder bekende plekken in de binnenstad. Daarom werd er een nieuwe plattegrond ontworpen. De toerist kan nu in één oogopslag zien waar de Fundatie is, de Peperbus of andere bezienswaardigheden in de stad. Deze staan allemaal in 3D op de kaart. Maar ook de winkelstraten kan de bezoeker straks gemakkelijk vinden met een ‘shop’ icoontje op de kaart. Of de groene parken en de pin automaat!

plattegrond

30 informatiezuilen

De plattegronden komen op de plekken waar bezoekers de stad in lopen, zoals het station, parkeergarages, fietsenstallingen en busstation. Daarnaast komen er in de loop van dit jaar nog circa 30 informatiezuilen op knooppunten en belangrijke plekken in de stad.

Prijsvraag

De stadsplattegrond is gemaakt door Marieke Brouwer-te Molder. Zij won de door de gemeente Zwolle uitgeschreven wedstrijd. Volgens de jury was de kaart van Marieke een aantrekkelijke kaart, die bezoekers logisch de weg wijst naar hun bestemming.

 

Gerelateerde artikelen

Geef een reactie

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren