Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle gaat op Zwart aanstaande zaterdag

Zwolle – Zwolle haakt zaterdag aanstaande aan bij Earth Hour, een wereldwijde beweging, op 19 maart. Tijdens een evenement op het Grote Kerkplein zijn er tal van activiteiten. Iedereen is welkom om 19:00 uur. Om 20.30 uur zullen de lampen van de Peperbus, de Grote Kerk, de Spiegel, het Stadskantoor, het Stadhuis, Wehkamp, Windesheim en het ABN-AMRO gebouw één uur doven om aandacht te vragen voor bewuster energiegebruik op de hele planeet.

19 maart vanaf 19.00 uur op het Grote Kerkplein

Zo is er is een lichtjestour voor kinderen. Zij kunnen zich laten schminken en maken met hun eigen lampion en een spannende verrassingstocht onder begeleiding door de binnenstad. Net na achten keren zij terug op het Grote Kerkplein, zodat zij hun lampje daar om 20:30 uur zelf kunnen doven.
Verder worden op schermen foto’s van een Overijssel-brede fotowedstrijd getoond. Alsmede een film van de activiteiten die de weken daarvoor in het donker gehouden zijn.
Ook is er muziek van Rik Elings (De Buitenpianist) en de Nachtburgemeester van Zwolle is aanwezig. Hij zal, samen met wethouder Filip van As het startsein geven om tegen 20.30 uur gezamenlijk af te tellen en de lichten van de gebouwen te doven. De presentatie is in handen van Martijn van Hese van de PVC.

Vuur

Gedurende Earth Hour brandt er vuur en zullen straatartiesten u vermaken. Er is muziek, er worden verhalen verteld. Bij goed weer kunt u bij sterrenkundige Emiel Veldhuis de sterrenhemel aanschouwen door de telescoop.

Samen

Op en rond het Grote Kerkplein zullen alle lichten doven en ook op andere plekken in Zwolle zal het licht uitgaan. O.a. Zwolse Theaters, Hogeschool Windesheim, de ABN-AMRO, Engie, McDonalds en Wehkamp hebben toegezegd de lichten te zullen doven.

Organisatie

De organisatie ligt in handen van Ferna Jalink, Frances Meester en Arjan Broer van Zwolle in Transitie. Met medewerking van de provincie Overijssel, de gemeente Zwolle, de Partij voor Cultuur en tientallen enthousiaste medestanders. Voor de provincie Overijssel is Earth Hour een publieke afsluiting van een vijf jaar lopend project Bewust Verlichten.

Wil jij ook iets doen? Bedrijven, organisaties en inwoners die aan willen haken bij Earth Hour kunnen dit op www.jijenoverijssel.nl/earthhour zetten en/of het melden bij de mensen van Zwolle in Transitie, zwolleintransitie@gmail.com

Earthhour Jij & Overijssel

 

earth hour

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button