EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle gaat collega gemeenten raadplegen voor colportage-ergernis Diezerstraat

Zwolle – De gemeente Zwolle wil bij collega gemeenten kijken welke werkbare oplossingen er zijn voor colportage-overlast in de binnenstad. Dit antwoordde wethouder René de Heer van Economie maandagavond op vragen van de ChristenUnie over dit onderwerp.

Ergernis over straatverkopers

In de binnenstad van Zwolle zijn veel straatverkopers actief. In de Diezerstraat wordt het winkelend publiek regelmatig aangesproken door colporteurs en fondsenwervers. Dit is voor veel mensen een terugkerende ergernis. De ChristenUnie riep daarom het college in de raadsvergadering op om in gesprek te gaan met de betrokken partijen voor afspraken over straatverkopers.

Beleid ‘weinig tot geen regels’ handhaven

De Heer stelde dat de aanwezigheid van colporteurs en fondsenwervers de binnenstad aan de ene kant verlevendigen maar is ook niet blind voor de toenemende ergernis. Vooralsnog kiest het college op dit moment voor deze balans en handhaving van het huidige beleid. ‘Weinig tot geen regels hierover afspreken en zorgen dat mensen op de juiste manier kunnen ontwijken’.

Oplossingen collega gemeenten bekijken

Toch staat het college open voor een gesprek: ‘Allereerst willen we bij de collega gemeenten kijken wat zij hebben gedaan. Kijken hoe zij het hebben opgelost. Eventuele oplossingen die daar uit voortkomen zouden we heel erg graag willen voorleggen aan Citycentrum (red. winkeliersvereniging binnenstad) en de Vereniging Direct Dialogue Donateurwervers Nederland.’ aldus de Heer. Nadat de oplossingen met de branchevertegenwoordigers zijn besproken worden ze voorgelegd aan de gemeenteraad.

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren