Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwolle for Amnesty komt in beweging voor drie Poolse activisten

Zwolle – Vrijdagmiddag liepen Heleen Rompelman (voorzitter COC Zwolle) en Miriam Jaffari (campagnevoerder Zwolle for Amnesty) een wandeling door Zwolle voor drie Poolse activisten. De drie activisten zijn aangeklaagd vanwege verspreide posters waarop maagd Maria afgebeeld wordt met een halo in regenboogkleuren – wat symbool staat voor de LHBTI-beweging. Door middel van de wandeling hoopt Amnesty meer aandacht te brengen aan de beweging.

Vanaf maandag 3 mei tot zaterdag 9 mei organiseren Nederlandse vrijwilligers van Amnesty International een wandeling voor Poolse activisten Elzbieta, Joanna en Anna. De wandelingen worden in meerdere steden georganiseerd. Op vrijdag 7 mei liepen Miriam Jaffari en Heleen Rompelman voor de Poolse vrouwen.

Tekst gaat onder de foto verder. 

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

De Poolse activisten waren aangeklaagd door het katholieke instituut. Er waren posters opgehangen waarop de maagd Maria stond afgebeeld met een halo in regenboogkleuren. Op 2 maart 2021 zijn zij vrijgesproken, maar is de kans aanwezig dat de aanklager in hoger beroep gaat.

Steun

Zwolle for Amnesty wil mensen bewust maken van de situatie. Geïnteresseerden kunnen via de website van een digitale kaart sturen om de Poolse vrouwen te laten weten dat ze worden gesteund. Door de kaart ‘Zwolle supports you’ te selecteren, weten de activisten dat zij steun krijgen.

© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop
© RTV Focus Zwolle – Foto: Lisanne Hop

Gerelateerde artikelen

Back to top button