Kunst & Cultuur

Zwolle en de Hanze

Hoe belangrijk waren de Hanze eigenlijk? En welke positie nam de Stad Zwolle in de Hanze in? Zwolle-kenner en auteur Frank Inklaar zal tijdens de lezing ‘Zwolle en de Hanze’ op vrijdag 9 juni 2017 op deze vragen ingaan.

Van 15 t/m 18 juni 2017 worden in buurgemeente Kampen de 37e Internationale Hanzedagen georganiseerd. Kampen is gastheer van vertegenwoordigers van 120 Europese Hanzesteden, waaronder Zwolle.

Tijdens de lezing vertelt Frank Inklaar meer over Zwolle en de Hanze. Er volgt een vraaggesprek met Historisch Centrum Overijssel directeur Arie Slob en er is ruimte om vragen te stellen vanuit het publiek. Er worden ook documenten uit die tijd getoond. De avond wordt muzikaal omlijst door het Zwolse a capella koor ‘De Inn-Singers’ onder leiding van Jos Wijmans. Het koor treedt op in kledij uit de Hanzetijd.

Praktische informatie

De lezing op vrijdag 9 juni 2017 vindt plaats in Waanders In de Broeren, Achter de Broeren 1-3 in Zwolle. Inloop vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur en toegang is gratis. Consumpties zijn voor eigen rekening. Je kunt je aanmelden voor deze lezing via www.waandersindebroeren.nl/podium-en-exposities

Deze lezing wordt aangeboden door het Erfgoedplatform Zwolle.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Controleer ook
Close
Back to top button