Nieuws uit ZwollePEC ZwolleSportVoetbalVoorpagina

Zwolle eert Ron Jans met erepenning

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer heeft vanavond de erepenning van de gemeente Zwolle uitgereikt  aan Ron Jans. Dit gebeurde vanavond tijdens de afsluitende Businessclubavond van PEC Zwolle in het MAC3PARK stadion.

Ron Jans ontving vanavond de penning als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn bijzondere en sportieve verdiensten voor de stad. Ron Jans draagt de erepenning op aan zijn vader en moeder.

IMG-20170515-WA0023
Foto: ©Rick Westerink

PEC Zwolle

Ron Jans; Blauwvinger in hart en nieren en een bijzondere ambassadeur van Zwolle. Onder zijn leiding vierde PEC Zwolle de groots(t)e successen uit haar geschiedenis. Hij won in 2014 met de club de KNVB Beker. Ook bracht hij in datzelfde jaar de Johan Cruijffschaal naar Zwolle. Europees voetbal, een stabiele middenmoter in de Eredivisie; het gebeurde met Ron Jans aan het roer. Een man met humor, toegankelijk, dichtbij Zwolle en de Zwollenaren. Hij heeft PEC Zwolle geleid naar mooie sportieve prestaties die een grote uitstraling hebben op Zwolle en de regio.

IMG-20170515-WA0022
Foto: ©Rick Westerink

Erepenning

De erepenning wordt toegekend door burgemeester en wethouders aan Zwollenaren en niet-Zwollenaren met grote verdiensten voor de Overijsselse hoofdstad. Met Ron Jans telt het gezelschap Zwolse erepenninghouders nu 31 personen en/of organisaties. De gemeente maakt onderscheid tussen de zilveren penning verbonden aan de houder van erepenning en de gouden penning verbonden aan het ereburgerschap. De gouden penning is twee keer uitgereikt: aan oud-burgemeester Job Drijber (1924-2016). Ook ondernemer Wim Waanders is ereburger van Zwolle.

IMG-20170515-WA0020
Foto: ©Rick Westerink

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button