Kunst & CultuurLifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle eert Herman Brood met ‘Brood’ week

Zwolle – Vanaf aanstaande maandag 7 maart is Zwolle een week lang hét podium voor Herman Brood. Dit jaar zou de in Zwolle geboren zanger en kunstenaar 70 jaar geworden zijn. Ware het niet dat Brood 15 jaar geleden zijn eigen leven nam door van het Amsterdamse Hilton te springen.

Van 7 t/m 12 maart vieren de HESZ, Zwolse theaters, Stedelijk Museum Zwolle en vele ondernemers uit de stad “Brood op de planken”. De hele week is Zwolle doordrenkt met alles dat aan Herman Brood doet denken.

R&B festivcal met Brood Kick Off

Klapper van de week is het optreden van Dany Lademacher’s Wild Romance op 11 maart in Stadsschouwburg Odeon. Horeca Evenementen Stichting Zwolle bestaat 25 Jaar en heeft in samenwerking met Zwolse Theaters de band uitgenodigd. Dit is meteen de kick-off van het jaarlijkse R&B festival. Aansluitend zijn er traditiegetrouw in vele cafés bands geprogrammeerd.

Maar er zijn meer activiteiten voor de liefhebbers van Herman Brood. Zo komt Xandra Brood vrijdagmiddag 11 maart tussen 14 en 16 uur haar boek “Rock & Rollwidow” signeren bij boekhandel Westerhof aan de Jufferenwal. En bij de Stadsbakker kan het winkelend publiek een echt ‘Herman’-brood kopen. Ook veel horeca gelegenheden hebben de menukaart uitgebreid met ‘Brood’ gerechten. Tot slot speelt ook de beiaardier van Zwolle enkele Broodnummers op zijn carillon.

Gerelateerde artikelen

Back to top button