Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwolle blijft gezonde leefstijl stimuleren

Op 9 oktober 2014 vond de inspiratiebijeenkomst van Zwolle Gezonde Stad plaats. Zwolle Gezonde Stad is de Zwolse aanpak om een gezonde leefstijl van jongeren in Zwolle te stimuleren. Om de gezonde aanpak te bekrachtigen ondertekende wethouder Ed Anker tijdens de bijeenkomst een pledge namens een aantal partners van Zwolle Gezonde Stad.

De pledge is een verklaring waarmee een aantal partners van Zwolle Gezonde Stad zich verbindt aan de doelstellingen van het Nationaal Programma Preventie ‘Alles is gezondheid…’. Dit programma van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport wil een beweging op gang brengen die leidt tot een gezonder en vitaler Nederland. Het programma sluit goed aan bij doelstellingen van Zwolle Gezonde Stad. Wethouder Ed Anker heeft namens GGD IJsselland, SportService Zwolle, Travers Welzijn, Windesheim en gemeente Zwolle de pledge ondertekend.

Daling overgewicht onder jongeren en steeds meer kinderen halen beweegnorm

Naast het ondertekenen van de pledge werd tijdens de bijeenkomst gekeken naar de resultaten van Zwolle Gezonde Stad. In de afgelopen drie jaar zijn mooie resultaten behaald. In 2013 werd al bekend dat er een daling van overgewicht was onder basisschoolleerlingen in Zwolle. Nu is ook duidelijk dat steeds meer kinderen en jongeren de beweegnorm halen. Toch blijft er werk aan de winkel, zo is bijvoorbeeld de groente- en fruitconsumptie van jongeren nog veel te laag.

Naast jongeren nu ook senioren als aandachtsgebied

Zwolle Gezonde Stad gaat zich richten op meer doelgroepen. De aanpak richt zich in de toekomst ook op senioren. Dat is niet de enige verbreding, ook alcoholpreventie komt in het programma. Zwolle Gezonde Stad gaat door met een integrale aanpak en blijft relevante partners betrekken.

Gerelateerde artikelen

Back to top button