Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Zwolle biedt tijdelijk crisisnoodopvang voor vluchtelingen op schip in Margriethaven

Zwolle – In de maand september biedt de gemeente Zwolle tijdelijk crisisnoodopvang voor 84 vluchtelingen op een cruiseschip in de Prinses Margriethaven.

De druk op het aanmeldcentrum in Ter Apel is onverminderd hoog. Daarom heeft het rijk alle veiligheidsregio’s dringend verzocht in de periode tot 1 oktober kortdurende noodopvang aan te bieden voor asielzoekers. Zwolle gaf al eerder gehoor aan een oproep voor crisisnoodopvang, van 13 juli tot 27 juli werden er twee weken lang tachtig vluchtelingen opgevangen in Lumen Hotel & Events.

Tijdelijk crisisnoodopvang

Burgemeester Peter Snijders: “We zien dagelijks de beelden van mensen die in Ter Apel buiten moeten slapen. Dat wil niemand en het rijk heeft de veiligheidsregio’s daarom nogmaals met klem gevraagd tijdelijk crisisnoodopvang te bieden in de zomerperiode. Als Zwolle doen we al het nodige, maar we kunnen deze oproep niet negeren. Daarom hebben we aangeboden om tot 1 oktober 2022 een aanlegplek beschikbaar te stellen voor een schip in de Prinses Margriethaven.”

Inloopbijeenkomst

Op het riviercruiseschip MS Thurgau Saxonia kunnen maximaal 84 mensen tijdelijk worden opgevangen. Het schip komt uit Duitsland en arriveert naar verwachting rond 22 augustus in Zwolle. De burgemeester: “We hebben de buurt vandaag geïnformeerd en organiseren in de week van 22 augustus een inloopbijeenkomst voor de omwonenden om vragen te beantwoorden en uitleg te geven. We begrijpen dat dit zo midden in de vakantieperiode geen handig moment is en dat veel mensen op vakantie zijn, maar het was lang onzeker welke schip de Veiligheidsregio IJsselland ter beschikking had en waar die kon liggen.”

De MS Thurgau Saxonia blijft uiterlijk tot 1 oktober in de Margriethaven liggen. Langer kan niet, want vanaf 1 oktober is de Margriethaven nodig voor andere schepen, omdat de Scaniahaven dan wordt verbouwd.

 

Schip volgen

 

Bron: www.vesselfinder.com | Op dit moment ligt de MS Thurgau Saxonia aan de kade in Keulen.

 

De MS Thurgau Savonia gaat aanmeren in de Prinses Margriethaven in Zwolle om daar ingezet te worden als noodopvanglocatie voor asielzoekers. 

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren