Nieuws uit ZwolleSport

Berkum content met punt tegen HZVV

Zwolle – Berkum heeft in eigen huis met 0-0 gelijk gespeeld tegen HZVV en daar mocht de
Zwolse thuisclub zeker niet over mopperen. Vooral na rust waren de bezoekers uit
Drenthe gevaarlijker en creëerde Berkum voorin nog maar heel weinig.
“In de eerste helft was er voor ons niet veel aan de hand maar in de eindfase hadden
we het lastig. Toen HZVV meer druk ging zetten was de controle bij ons weg, de
batterij was leeg,” zag Berkum-trainer Arno Hoekstra. Zijn collega Rick Mulder van
HZVV vond dat zijn ploeg twee punten had laten liggen. “In de tweede helft hadden
we één of twee keer moeten scoren. We hadden hier meer weg kunnen halen.”

Stootkracht

Berkum miste opnieuw de nodige spelers waardoor vooral voorin de nodige
stootkracht ontbrak. Toch kreeg de thuisclub in de beginfase een flinke kans. Nadat
Bas van Wijnen terug had gekopt op Martijn Brakke kwam de Berkum-spits vlak voor
het doel nét tekort om de score te openen. Aan de andere kant smoorde een inzet
van Kelly João na krap een half uur in de Berkum-defensie en vlak daarna kon
Berkum-keeper Jasper de Visser naar ternauwernood redding brengen op een schot
van João. Vijf minuten voor rust speelde handenbinder João de vrij voor het doel
staande Jesse van Dalen prima aan, maar diens inzet ging hoog over.

Rendement

Na rust werkte Berkum hard maar ontbrak het rendement en was het vooral HZVV
dat steeds meer aandrong. Al kort na de hervatting ging João weer alleen op het
Zwolse doel af maar ook nu wist hij dat niet doeltreffend af te ronden en direct
daarna kwam Berkum met de schrik vrij toen een kiezelharde vrije trap van Jan Hup
op de kruising van het Berkum-doel spatte. Invaller Boy Boeloerditi leek namens de
thuisclub nog een kansje te krijgen maar schoot naast en daarna voerde HZVV de
druk steeds verder op. Berkum-keeper Jasper de Visser, na afloop verkozen tot ‘Man