EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwolle aantrekkelijk voor vastgoedinvesteerders: in top 5 beste woonsteden

Zwolle – Zwolle zit in de top5 van aantrekkelijkste woonsteden in Nederland. Dat blijkt uit de Residential Ranking van vastgoedadviseur JLL.

Amsterdam is de beste woonstad in Nederland, gevolgd door Utrecht en Delft. Opvallend in de Ranking is de opkomst van de middelgrote steden. Naast Zwolle staan ook Amersfoort en Delft in de top 5 van beste woonsteden.  Deze steden zijn in opkomst door hun positieve economische ontwikkelingen en vooruitzichten, goede bereikbaarheid en demografie. Sinds het einde van de crisis wordt er weer flink gebouwd in Nederland. Met name in de grote steden.

Dit heeft geleid tot steeds sterker stijgende prijzen op de woningmarkt waardoor zowel investeerders als huiseigenaren en huurders hun focus zijn gaan verleggen naar de kleinere steden. Hierdoor zijn ook in deze middelgrote steden het aantal huizenverkopen als ook de huizenprijzen gestegen.

Met de Residential Ranking wil het vastgoedbedrijf laten zien hoe aantrekkelijk steden zijn voor beleggers en investeerders. Het onderzoek wordt één keer in de drie jaar gehouden waarbij  84 gemeenten worden beoordeeld met meer dan 50.000 inwoners. Er wordt niet alleen gekeken naar vastgoedindicatoren, maar ook naar de economische en demografische indicatoren. De informatie is afkomstig van een groot aantal organisaties zoals het CBS, Oxford Economics, ‘Systeem Woningvoorraad’ en de Nederlandse Spoorwegen.

De top 25 van de JLL Residential Ranking is als volgt:

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button