Nieuws uit ZwolleSportVoorpagina

Zwolfje van PEC Zwolle is leukste mascotte van Nederland

Winnaar Open NK Mascotte 2019

Zwolle – Zwolfje, de mascotte van PEC Zwolle, is zaterdag Nederlands Kampioen geworden op het Open NK Mascotte in Tilburg. Dit event werd gehouden tijdens de G-voetbaldagen in Tilburg. In totaal deden veertien mascottes mee aan de verkiezing.

Om te winnen moesten de mascottes een dance battle, een parade en een mascotte run doen. Maar het allerbelangrijkste onderdeel bij het NK was het publiek vermaken. En daarin was Zwolfje de beste. Hij ging op zijn hoofd staan en wist daarmee als allerbeste het publiek mee te krijgen. Het team van Zwolfje was best zenuwachtig van te voren: “Slapeloze nachten”. Maar ze zijn wat blij dat Zwolfje heeft gewonnen. “Door zijn enthousiasme en zijn gekke capriolen”, aldus het team.

Zwolfje moest het opnemen tegen de 13 andere mascottes: Tippy, Kat, Muis, Kingo. Hoeffie, Rikcy. Kruikkie, Pannie, Bucky, Addie. En Orange Donkey. Het Open NK Mascotte in Tilburg is een uniek evenement voor alle mascottes van sportclubs, winkelcentra en vakantieparken. Op deze dag streden de mascottes om de titel ‘Beste mascotte van 2019’.

Gerelateerde artikelen

Back to top button