Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Met knijpertjes en vuilniszakken het schoolplein schoonmaken

Afgelopen week zijn heel wat school- en buurtkinderen de straat opgegaan om de omgeving van hun school schoon te maken. Van 13 april tot en met 18 april deden de scholen mee aan de zwerfafvalcampagne Natuurlijk Schoon, een initiatief van ROVA.

Voorzien van opvallende hesjes en handschoenen en gewapend met knijpertjes en vuilniszakken, gingen de kinderen in de omgeving van de school zwerfafval opruimen. Ze werden daarbij begeleid door leraren en ouders. Het ingezamelde zwerfafval werd door ROVA opgehaald.

Sneeuwbaleffect

De organisatie van Natuurlijk Schoon merkt dat scholen ook op andere momenten hun buurt schoon houden en dat omwonenden hun voorbeeld volgen. Nu de actie voor het  zevende jaar plaatsvindt, is het gewenste sneeuwbaleffect van Natuurlijk Schoon dus duidelijk zichtbaar.

Over ‘Natuurlijk Schoon’

Natuurlijk Schoon is een samenwerkingsproject dat geĂŻnitieerd is door ROVA. In samenwerking met 16 gemeenten en scholen uit basis- en voortgezet onderwijs wordt zwerfafval opgeruimd en worden de leerlingen bewustgemaakt van het belang van een schone leefomgeving.

Gerelateerde artikelen

Back to top button