Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwemwater Wythmenerplas, Agnietenplas en Milligerplas van goede kwaliteit

Zwolle – Het is heerlijk zomerweer. Dat betekent dat veel mensen verkoeling zoeken in zwemplassen in de regio. Uit de controles van het Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) blijkt dat de waterkwaliteit in de officiële zwemwateren binnen het werkgebied allemaal een groen vinkje hebben gekregen. De kwaliteit van het water voldoet hiermee aan de wettelijke normen en richtlijnen. Check voor de meest actuele informatie altijd Zwemwater.nl.

Waarop wordt onderzocht?

De zwemplaatsen waarvan de waterkwaliteit wordt gecontroleerd, zijn door de provincies Drenthe en Overijssel aangewezen als officiële open zwemwateren. Er wordt onder meer gelet op troebelheid, geur, kleur en zuurgraad van het water. Ook is het belangrijk dat er geen verontreiniging met olie, vuil of ongewenste bacteriën voorkomt én wordt nauwlettend de aanwezigheid van blauwalgen in de gaten gehouden. In de zomermaanden controleert het waterschap iedere twee weken deze officiële zwemplassen.

Altijd actueel zwemadvies

De waterkwaliteit van de officieel aangewezen zwemwateren in Nederland – dus ook die het werkgebied van WDODelta – is digitaal inzichtelijk op de website zwemwater.nl en via de Zwemwater App. Deze is te downloaden in de stores van Android en Apple.

Officiële zwemplassen

Het waterschap adviseert alleen in wateren te zwemmen die door de provincies zijn aangewezen als officiële open zwemwateren. In Zwolle zijn dat de Wythmenerplas, de Agnietenplas en de Milligerplas/

Voor vragen, klachten of informatie kan contact worden opgenomen met de zwemwatertelefoon van de provincie Drenthe (0592 – 36 55 55) en Overijssel (038 – 42 52 423).

Gerelateerde artikelen

Back to top button