Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleSportVoorpaginaZwemmen

Zwemmen in de Milligerplas? Check de actuele waterkwaliteit op zwemwater.nl!

Zwolle – De Milligerplas in Stadshagen is een mooie plek om te zonnen, elkaar te ontmoeten en te genieten van het zwemmen. Jammer genoeg is de afgelopen vier jaar de Europese norm voor een tweetal poepbacteriën in het water een aantal keren overschreden.
Vanwege Europese regelgeving is er daarom dit jaar tijdens het hele seizoen een formeel negatief zwemadvies. Dat staat aangegeven op de borden bij de plas.

Dit betekent gelukkig niet dat de waterkwaliteit altijd slecht is of dat er een verbod is om te zwemmen. Het Waterschap voert elke twee weken metingen uit. De uitkomsten daarvan zijn te zien op zwemwater.nl. Bij een overschrijding worden er extra metingen uitgevoerd. Op basis van de uitkomst van de metingen kan iedereen zelf een afweging maken om wel of niet te gaan zwemmen.

Tot nu toe liggen de meetwaarden onder de norm. Dat is dus goed nieuws, maar het kan veranderen. Daarom laat het Waterschap tot eind september weten wat de uitkomst van de metingen is. De uitkomsten zijn ook zelf te bekijken op zwemwater.nl.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren