In beeldKunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zwaan kleef aan wandeling opent stadsgidsen seizoen

Zwolle – Zwaan kleef aan! Dat was vrijdagmiddag de bedoeling bij de start van het stadsrondleidingen seizoen. De gidsen die in Zwolle stadsrondleidingen geven stonden  op allerlei plekken in de stad om toevallige voorbijgangers te verleiden mee te lopen met een spontane stadsrondwandeling.

Eén van de stadsgidsen, Bert Dijkink, nam de, eerste nieuwsgierige mensen mee vanaf het Zwolse Balletjeshuis. Via het Grote Kerkplein en de Korte Ademhalingssteeg sloten er steeds meer mensen aan. Aangekomen bij het verborgen Celeplein was de groep al aardig aangezwollen. ‘Wijlen Joan Cele’ vertelde daar over de Latijnse school en liep vervolgens met de groep naar het volgende ontmoetingspunt met uiteraard een nieuwe gids.

Naast Stadsrondleidingen Zwolle deden ook het St. Michaelsgilde en het Vrouwenhuis mee. Het publiek kwam tijdens de wandeling dan ook een aantal historische figuren tegen. Van Joan Cele en een echte poortwachter tot Aleida Greve van het Vrouwenhuis in de Voorstraat.

Gemist? Bij het Zwolse Balletjeshuis kun je altijd binnenlopen om een leuke, interessante of spannende wandeling met gids te boeken. Voor elk wat wils.

Foto’s © RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button