EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zuidstrook Hessenpoort bouwrijp; kavels tot 1 hectare

Zwolle – Eind oktober 2018 is het bouwrijp maken van de tweede fase van de Zuidstrook op bedrijventerrein Hessenpoort afgerond. Het gaat om zes hectare aan bouwgrond. Daarvoor zijn er onder meer wegen en riolering aangelegd, lichtmasten geplaatst en bestaande watergangen verlegd.

6 hectare aan kavels bouwrijp

Het afgelopen jaar heeft de gemeente Zwolle de tweede fase van de Zuidstrook op bedrijventerrein Hessenpoort ontwikkeld. Dit is het gebied ten oosten van de Mindenstraat en omvat delen van de Bohemenstraat en Holsteinstraat. In deze tweede fase is ruim zes hectare aan kavels conform planning bouwrijp gemaakt door wegenbouwbedrijf Schagen Infra. Daarvoor zijn er onder meer wegen (circa 3000 ton asfalt) en ruim 2 kilometer riolering aangelegd, zo’n 40 lichtmasten geplaatst en bestaande watergangen verlegd. De kavels zijn opgehoogd met circa 75.000 m3 grond en zand.

Dutch Nutrition – Bohemenstraat – Foto: ©Peter Denekamp

Tweede fase opgeleverd

De bouw van de tweede fase van de Zuidstrook ging in het voorjaar van 2018 van start. Na een geslaagde samenwerking met aannemer Schagen is in oktober 2018 de tweede fase opgeleverd.

De timing kon niet beter. Inmiddels is, op de eerste fase van de Zuidstrook, het grootste deel van de kavels al uitgegeven. Irma ter Bogt, Vastgoed adviseur bij de gemeente Zwolle

 

Kleinere kavels tot 1 hectare

Het tweede deel van de Zuidstrook bevat meerdere kleine kavels van 0,25 tot 1 hectare en een kopkavel aan de spoorzijde van circa 1,5 hectare. De kavels zijn geschikt voor bedrijven in de sectoren transport en distributie, groothandel, bouw en productie.

Over Topwerklocatie Hessenpoort: Hessenpoort huisvest verschillende toonaangevende bedrijven. Het bedrijventerrein is met zijn ligging direct aan de A28 uitstekend bereikbaar en toekomstbestendig. Het heeft een eigentijdse uitstraling, een kwalitatief hoogwaardige inrichting en een actieve ondernemersvereniging. Innovatie en duurzaamheid staan er hoog in het vaandel. Er is in en buiten de stad veel belangstelling voor deze toplocatie.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren