MagazineMuziekTheater

Zotte Zusjes, Aniday, Split Second en Fakkelteit op Cultuurfestival Stadshagen

6 juni 2015 – Twistvlietpark Stadshagen Zwolle


Van gouwe ouwe, rap, hiphop tot en met pure rock. Flamenco, Afrikaanse en Hiphopdans. Zelf een stopmotion of striptekening maken, lekker spelen met klei en modder of gamen met elkaar. Er is van alles te beleven op het Cultuur Festival Stadshagen op 6 juni in het Twistvlietpark. Slecht weer? Geen probleem, want bijna alle activiteiten vinden plaats in partytenten. Ook het horecagedeelte is overdekt. Alles is, dankzij de vele sponsors, gratis toegankelijk.

 

Het programma opent met een optreden van Jubal Zwolle. Om 13.00 uur doet Bert Michel, de wijkmanager, de officiële opening van dit geheel nieuwe festival. Daarna treedt Gerard Karaoke op met een repertoire dat is afgestemd op de oudere bewoners. Ook de Zotte Zusjes en Gitaarles Zwolle stellen hun ensemble af op de senioren. De ouderen en mensen die slecht ter been zijn kunnen vanaf stoelen die speciaal voor hen zijn neergezet, de muziek beluisteren. Vanaf 15.00 uur begint het swingende middagprogramma en kunnen de mensen die slecht ter been zijn vanaf het horecagedeelte aan tafeltjes en stoelen volop meegenieten.

Dance & Workshop Rap

Tussen 15.00 en 18.00 uur treden achtereenvolgens Dans Diff, Just Fun, Kadri Merimaa, Salia Traore, DJ Koone en de Fakkelteit op. Speciaal voor dit zomerse festival heeft DJ Koone een performance samengesteld waarbij muziek vanuit de hele wereld gemixt wordt. Just Fun is een vrolijke coverband die de voetjes van de vloer doet gaan. De Fakkelteit geeft een workshop rap aan festivalbezoekers. Om 17.30 tot 18.00 uur brengen zij tezamen met de jongeren van Fakkelteit het geleerde ten gehore aan het publiek.

Rap, hiphop en electric house

Om 18.00 uur vindt de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd en de fotowedstrijd plaats. Vervolgens luisteren we samen naar Countrymuziek van de Dobbepickers uit de Aalanden. De jongeren van LevelZ hebben geregeld dat om 19.00 uur Split Second een vet optreden verzorgd. Om 19.45 tot 20.15 uur brengt DJ Edwell electric en progressive house ten gehore. Tussen 20.30 en 22.00 treedt Aniday tesamen met Robby Valentine op. Ook deze bekende rockband heeft speciaal voor het Cultuur Festival Stadshagen een spetterende performance samengesteld.\

Interactieve demo’s

Tussen 13.00 en 19.00 uur zijn er overal op het festivalterrein interactieve demo’s en is er een Groene Zone ingericht die eveneens leuke activiteiten bieden. Ook Travers is samen met jongeren aanwezig om voorlichting te geven over haar activiteiten in de wijk. Kinderen tussen 1 en 12 jaar kunnen zelf klei en lijm maken, popcorn poffen in een blote voetenpad spelen. Vanaf 6 jaar kunnen ze meedoen aan de workshops striptekenen, stopmotion, hiphop en nog veel meer. Ook leuk is de kleuterdans. Of gewoon een potje schaken met elkaar.

Zwolse PeperMunt

Naast alle andere activiteiten, zijn er de Zomerarcadegames georganiseerd. Vijftig mensen kunnen hier tussen 13.00 en 21.00 uur tegen en met elkaar gamen. In een animatietent worden de hele dag verschillende animatiefilms gedraaid. En alsof dit nog niet genoeg is, zijn kunstenaars actief bezig met het maken van nieuwe creaties in het Aldea Arte. Omdat het Cultuur Festival Stadshagen de lokale economie een warm hart toedraagt, is het betaalmiddel op het festival de Zwolse PeperMunt.
Meer informatie is te vinden op www.cultuurfestivalstadshagen.nl en op https://www.facebook.com/cultuurfestivalstadshagen.nl

 

Cultuurfestival Stadshagen

Gerelateerde artikelen

Back to top button