Nieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina
Trending

Zorgen de visstekken rondom de Wijthmenerplas voor problemen?

Zwolle – 13 visstekken kun je vinden rondom de Wijthmenerplas. De plek wordt hoog gewaardeerd door sportvissers. De Zwolse fractie van GroenLinks heeft toch een aantal vragen over de visstekken aan het college. De partij heeft signalen ontvangen van hondenbezitters die zich zorgen maken over honden die aas en haakjes binnen kunnen krijgen.

Daarnaast vraagt de fractie van GroenLinks zich af of  de 13 visstekken geen schadelijke gevolgen hebben voor de ecologische waterkwaliteit van de Wijthmenerplas. ”Ik was benaderd door hondeneigenaren, die hier vaak hun honden uitlaten. Het viel hun op dat er hier veel wordt gefietst. Deze mensen zijn bang dat de honden haakjes binnenkrijgen”, zegt Simone Boshove van GroenLinks.

”Raadslidonwaardig”

Klaas Kleen, voorzitter van HSV de Hengelsport Zwolle, was verrast door de vragen van GroenLinks. ”Wij hebben gelukkig nooit klachten van overlast gehad.” Hij had liever gezien dat Boshove eerst contact had gezocht met de verenging, daarnaast denkt Kleen dat het vooral verkiezingsretoriek is. ”Ik vind dit raadslidonwaardig, dit moet je niet doen”, zegt Kleen. Boshove kan dat begrijpen ”Dat had ik inderdaad kunnen doen. Ik heb deze vragen vooral gesteld om informatie over dit al dan niet probleem op te vragen. Misschien blijkt dat het allemaal meevalt en is er niet zoveel aan de hand”, aldus het raadslid.

Waar mag worden gevist?

Van 1 oktober tot 30 april mogen de stekken 1 t/m 13 allemaal worden bevist. Van 1 mei t/m 30
september mogen alleen de stekken 2, 3, 4, 7, 8, 9, 10 en 12 worden bevist. Daarnaast is het verboden om vuil en afval achter te laten op de visstek en aan de waterkant, staat in de documenten van de hangelsportverenging.

Vissoorten

Wat voor vissen worden het meest gevangen in de plas? Volgens HSV worden het vaakst brasem, blankvoorn en ruisvoorn naar boven gehaald.

De vragen van GroenLinks worden over 6 á 8 weken beantwoord door het college.

Door: Vincent Corjanus

Journalist, schrijver, singer-songwriter. www.vincentcorjanus.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button