Nieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

Zorgen bij Swollwacht en CU over cliënten failliet WZCO

Zwolle – Zorgaanbieder Woonzorg Combinatie Overijssel is eerder dit jaar, op 4 maart, failliet verklaard. Dat heeft grote impact op de zorgvragers volgens Swollwacht en ChristenUnie Zwolle. De twee gemeenteraadsfracties maken zich zorgen over deze kwetsbare groep mensen en hebben. hierover vragen gesteld.

Verontrustend beeld

Beide partijen hebben contact gehad met verschillende zorgvragers. Daaruit ontstond een verontrustend beeld. Het leven van kwetsbare mensen staat op z’n kop. Van begeleiders moet afscheid genomen worden, terwijl de toekomst qua woonruimte en begeleiding onzeker is.

“Wij staan in Zwolle voor continuïteit in zorgverlening en bescherming van kwetsbare Zwollenaren. Voor de gemeente is bij wet geregeld die continuïteit in de zorg te waarborgen. Voor ieder moet er een veilige plek zijn om te leven en te wonen. Juist voor deze groep moet nu het uiterste gedaan worden om hen en hun familie het vertrouwen te geven dat er een goede oplossing komt,” aldus de beide fracties.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button