KabelkrantNieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Zorgcompliment verhoogd naar €100 voor Zwolse mantelzorgers

Zwolle – Het college van B&W van Zwolle heeft besloten om in verband met de coronacrisis het mantelzorgcompliment dit jaar eenmalig te verhogen met €25. Daarmee krijgt elke mantelzorger een mantelzorgcompliment van €100. De coronaperiode is zeker voor mantelzorgers erg zwaar geweest en een extra waardering is daarbij op z’n plaats.

Het college komt met deze extra waardering tegemoet aan een door de gehele gemeenteraad gesteunde motie. De motie riep het college op te onderzoeken hoe we mantelzorgers in 2021 bij het mantelzorgcompliment iets extra’s kunnen geven. En ook om te bedenken wat er in de toekomst nodig is.

Wethouder Dorrit de Jong van Zorg en Welzijn is blij met de extra waardering: “De coronaperiode is zeker voor inwoners die mantelzorg verlenen niet makkelijk geweest. We waarderen het enorm dat mensen zich vaak extra hebben ingezet. Daarom is als onderdeel van ons recent gepresenteerde Sociaal herstelplan na(ast) corona besloten om het mantelzorgcompliment te verhogen met €25 bovenop het reguliere bedrag van €75. Iedere mantelzorger heeft daarmee dit jaar €100 te besteden. Naast dit geldbedrag vind ik het ook heel belangrijk dat onze mantelzorgers terecht kunnen voor een luisterend oor of lotgenotencontact. ZwolleDoet! is hierin onze partner.”

Dit jaar organiseert ZwolleDoet! in november de Maand van de Mantelzorger. Meer informatie leest u op https://www.zwolledoet.nl/maand-mantelzorg.Website Mantelzorg

Gerelateerde artikelen

Controleer ook
Close
Back to top button