EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zorgcluster Pannekoekendijk van start

Vanaf februari 2015 nemen Tactus Verslavingszorg en het Leger des Heils hun intrek in het pand aan de Pannekoekendijk 17. In dit pand wonen al studenten. Tactus verhuist van het tijdelijke onderkomen aan de Oostzeelaan naar de Pannekoekendijk. Het Leger des Heils betrekt 10 appartementen.

De gemeenteraad wees  de Pannekoekendijk 17 al in 2009 aan voor studentenhuisvesting en als  voorziening voor bijzondere doelgroepen. Er was toen al sprake van een tijdelijke voorziening voor de doelgroep in de vorm van de gebruikersruimte (methadonverstrekking en huisvesting) op deze locatie.  Deze tijdelijke voorziening is nu dus omgezet in een permanente voorziening.

Begeleidingscommissie en beheersplan

Voor de voorziening aan de Pannekoekendijk is een beheersplan opgesteld. Hierin staan afspraken om eventueel overlast te voorkomen en terug te dringen in de omgeving van de voorziening. Daarnaast komt er ook, als onderdeel van het beheersplan,  een begeleidingscommissie van buurtbewoners, wijkorganisaties , politie en de gemeente. Hiervan was ook al sprake in de periode van de gebruikersruimte.

Deze commissie  ziet toe op een juiste uitvoering van het beheersplan en adviseert de gemeente indien nodig over bijvoorbeeld aanpassingen van de veiligheidsmaatregelen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button