Nieuws uit ZwolleZorg & Welzijn

Zorg + Geluk ontloopt fikse boete door overdracht 6 Zwolse thuiszorgcliënten

Zwolle – Thuiszorgorganisatie  Zorg + Geluk staat niet langer onder toezicht van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd. Door het overdragen van alle cliënten aan een andere zorgorganisatie wist ze te voorkomen dat een fikse boete werd opgelegd.

Zorg+Geluk was een thuiszorgorganisatie met zes cliënten in Zwolle en omgeving. Half augustus gaf de inspectie  Zorg + Geluk een aanwijzing . De verleende zorg voldeed op  12 van de 13 getoetste punten niet aan de eisen.  Zorg + Geluk kreeg vervolgens 3 maanden de tijd om alles op orde te krijgen. Dit lukte niet waarop de Inspectie opdroeg de zorg voor de cliënten binnen twee weken over te dragen aan een andere zorgaanbieder.

Na het verstrijken van de termijn moest de inspectie constateren dat hier geen gehoor aan was gegeven en droeg vervolgens een dwangsom op van 1000 euro per dag dat Zorg+Geluk niet voldoet aan het verzoek tot overdracht, met een maximum van 20.000. Als de instelling binnen vijf werkdagen alsnog alle cliënten zou hebben overgedragen dan werd de dwangsom niet geïnd.

Uiteindelijk lukte het de organisatie om alsnog de cliënten over te dragen en heeft de Inspectie de dwangsom ingetrokken. Het toezichtstraject is daarmee afgesloten. Mocht Zorg + Geluk nog weer als thuiszorgorganisatie aan de slag willen dan zullen ze eerst op alle 13 punten een voldoende moeten scoren.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button