Carnaval 2024Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

VIDEO – Deinende massa Sassendonkers zet feest in gang

Zwolle – Feest op de Grote Markt in Sassendonk! Het carnavalspubliek op de Grote Markt deinde vrijdagavond heen en weer op de klanken van ‘Ik ben een Zwollenaar, een echte Zwollenaar’ En een echte Zwollenaar wordt een Sassendonker als het Carnaval weer in de stad is. Om klokslag 23.11 uur werden de hoogheden van de verschillende carnavalsvereniging voorgesteld op het bordes van De Hoofdwacht op de Grote Markt. Van Stadsprins Michael tot aan Prins Martin de I van de Gleuvenskoevers.

Om exact middernacht ging het Eileuversnest en de Oelewappers paal in top en kon er tot in de late uurtjes gefeest worden in alle cafés in Sassendonk.

 

Video volgt rond 09.00 uur vanochtend

 

 

Ik ben een Zwollenaar, Een echte Zwollenaar. Ik doe niet vaak zo raar, In ’t volle openbaar. Onder de Peperbus, Is ’t leven glad en knus. Bekijk mijn vingers maar, Ik ben een Zwollenaar. Het Zwolse “volkslied”, op een tekst van Flip Trooster]. Flip Trooster

Het symbool van Carnavalsvereniging de Eileuvers is hun Eileuversnest, dat elk jaar tijdens de carnaval op de Grote Markt in het centrum van Sassendonk staat. Het nest laat zien dat de Eileuvers de macht hebben over de stad, al is het maar voor een paar dagen. Het idee voor het nest ontstond in 1969, toen de vereniging wilde laten zien dat ze de oudste carnavalsgroep van Zwolle waren. Sinds 1970 wordt het nest op vrijdagavond om middernacht opgebouwd, als teken dat het feest kan beginnen.

Gerelateerde artikelen

Back to top button