BouwEconomieNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Zonnepark Hessenpoort 2019 in bedrijf

Park wordt 6,6 hectare groot en telt bijna 20.000 panelen

Zwolle – Bijna twintigduizend zonnepanelen die 1900 huishoudens van stroom kunnen voorzien. Zo groot wordt het zonnepark op de Hessenpoort. Het park is een stap dichterbij na de ondertekening van de huurovereenkomst. Het park moet openen in 2019. Wethouder Schuttenbeld vindt het een stap in de goede richting en een prachtige invulling van de gezamenlijke ambitie.

Met de ondertekening van de huurovereenkomst voor de grond komt de realisatie van het zonnepark op bedrijventerrein Hessenpoort een stap dichterbij. Het zonnepark is een initiatief van de ondernemersvereniging Hessenpoort (OVH), in samenwerking met een aantal ondernemers dat gevestigd is op Hessenpoort. Het zonnepark zal een grote bijdrage leveren aan het verduurzamen van Hessenpoort.

Wethouder Monique Schuttenbeld en Arap-John Tigchelaar, directeur van Transferro en voorzitter van de Coöperatie Zonneweide Hessenpoort, ondertekenden afgelopen maandag de huurovereenkomst voor de 6,6 hectare grond. De locatie zal minimaal 15 jaar beschikbaar zijn voor het zonnepark.

Opbrengst

Het zonnepark op Hessenpoort bestaat straks uit drie velden met in totaal 19.224 zonnepanelen, die jaarlijks ruim 6.000.000 kWh produceren. Dat is vergelijkbaar met het energieverbruik van 1.900 huishoudens.

Uitvoering

Het park wordt gerealiseerd onder regie van de Energiewacht Groep in Zwolle. Bij de uitvoering worden diverse Zwolse ondernemers betrokken. De planning is dat het zonnepark medio 2019 in bedrijf wordt genomen.

Economisch voordeel

Wethouder Monique Schuttenbeld is blij met de komst van het zonnepark op Hessenpoort: ‘Zwolle wil uiterlijk in 2050 energieneutraal zijn. Dat betekent dat er dan in Zwolle evenveel energie op duurzame wijze wordt opgewekt als dat er wordt gebruikt. Deze verandering in onze energievoorziening is niet alleen een grote opgave, maar biedt ook grote economische kansen: door meer gebruik te gaan maken van de energie die hier wordt opgewekt vloeit minder geld weg naar het inkopen van (fossiele) energie van buiten Zwolle. Daar profiteert Zwolle en de regio van. Het project op Hessenpoort is een prachtige invulling van onze gezamenlijke ambitie’.

Gerelateerde artikelen

Back to top button